Ettől a héttől "bünti" van!

 

 

 

Az elmúlt héten csak figyelmeztették a szabálytalanul közlekedő kerékpárosokat Szentesen, de a türelmi időnek vége. Ettől a héttől keményen a zsebbe kell nyúlni mindazoknak, akik szabálytalanul a körforgalomba hajtanak kerékpárjukkal. A KRESZ kimondja, hogy kerékpárral balesetveszélyes a körforgalomba hajtani, ezért az TILOS! Szóval, aki a Kisérből akar a Felsőpártra kerekezni, annak a bíróság sarkánál le kell szállnia a „drót szamárról” és kerékpárját a gyalogátkelőn át kell tolnia.

 

 

 

Azért ezt a körforgalmat említjük, mert reggelente az iskolába igyekvő gyerekek, nap, mint nap kockáztatják a zsebpénzüket a szabálytalansággal.

Volt olyan vélemény is, hogy macerás ez, meg hogy kinek az ötlete volt a körforgalom, mert csak a kerékpárosokkal lett kitolva, de a szabály az szabály! Aki nem akar leszállni a kerékpárról, az vagy ugorja át a körfogalmat, vagy ásson alagutat! Ez csak vicc, de a lényeg, hogy a baleseti statisztika azt mutatja, hogy a közlekedési balesetek 20%-át kerékpárosok okozzák Szentesen a szabálytalan közlekedéssel. Ígéretet kaptunk viszont arra, hogyha ez a 20% leredukálódik 0%-ra, akkor Szentesen is behajthatnak a kerékpárosok a körforgalomba. De valljuk be, hogy ezt elérni csodával is lehetetlen.

 

 

 

Szentes, 2011. 11. 09.
 

.