„Biciklivel” és ”lecsóval” a Mentősökért!

 

Holman István, a Szentes Kistérségért Mentők Alapítvány Kuratóriumának elnöke kis ünnepségre invitálta az Alapítvány szponzorait és a Mentőállomás dolgozóit.

 

Ezen a rendezvényen adták át jelképesen azt az életmentő készüléket, amely a sürgős és speciálisan veszélyes esetekben nélkülözhetetlen a mentéskor. A készülék több mint 500 ezer Ft volt, melyhez a sok adakozó mellett Szentes Városa, illetve a HUNOR COOP ZRt. is kiemelt támogatást adott. Köszöntötték Baranyi Antal Gábort, az Alapítvány reklámemberét, aki a fél világot körbekarikázta és Marokkótól Szentesig kerékpáron népszerűsítette az Alapítványt és így szervezett támogatókat.

 

Szirbik Imre, Szentes Város polgármestere azt kívánta, hogy ne sűrűn használják a készüléket, de ha teszik, az mindig sikeres legyen. Mészáros Zoltán, a HUNOR COOP ZRt. vezérigazgatója a cége által rendezett X. Lecsófesztivál valamennyi vendégének megköszönte, hogy kóstolójegy vásárlásukkal e nemes cél mellé álltak.

A kóstolójegy bevételt a társaság megduplázta, s ezt átutalták az Alapítvány számlájára. Holman István még egyszer megköszönte valamennyi támogató segítségét, s ígérte, hatékonyan fogják használni az életmentő készüléket.

 

 

 

Ezúton is köszönjük a támogatást mindenkinek, akinek a segítségével létrejöhetett az afrikai túrám, és amelynek köszönhetően a Szentes Kistérségért Mentőalapítványnak lehetősége nyílt megvásárolni az LSU váladékszívót. Köszönet Szentes város lakosságának, valamint külön köszönettel tartozom Szirbik Imre polgármester úrnak és Mészáros Zoltánnak, a Hunor Coop Zrt. vezérigazgatójának!

Köszönettel: Baranyi Antal Gábor

 

 

Az LSU szívó egy modern - a szabad légút biztosításához nélkülözhetetlen - berendezés. Mindennemű váladékot el lehet távolítani vele a szájból, garatból és a légcsőből. A lélegeztető géppel alkalmazva igazi életmentő eszköz, mert a lélegeztető gép megfelelő alkalmazásához a szabad légutak biztosítása alapvető feltétel. Jelenleg ez az egy ilyen készülék van a szentesi mentőállomás használatában, 2011.október 28-án a hivatalos átadásra is sor került.

Köszönettel: Szentes Mentők

Szentes, 2011. 11. 09.
 

 

.