II. Szentesi Nagy Sportágválasztó

 

 

 

Közel 3000-en vették részt a kétnapos második alkalommal megrendezett Nagy Sportágválasztón. A legnagyobb százalékban résztvevő iskolák értékes nyereményeket kaptak, így nem csoda, hogy volt olyan iskola, amelynek 85 %-a részt vett a rendezvényen.

 

 Videóklip a Sportágválasztóról

Nézze meg és iratkozzon fel a Youtube videócsatonánkra, hogy első kézből láthassa a legfrissebb videóinkat!

 

 

 

 

 

25 sportágat próbálhattak ki nem csak a gyermekek, hanem szüleik is. A pénteki napon délelőtt egymást váltották az iskolai csoportok, melynek másnap meg is lett az eredménye, mert több gyermek visszatért szombaton is, de akkor már a családot is kicsábította.

 

 

 

A legérdekesebb sportágak is kivonultak a gyermekek örömére, így nem csak a rögbit, a boxot lehetett kipróbálni, hanem a pohárpakolást is.

 

 

 

Lássuk az iskolák részvételi százaléka alapján elért eredményeket: Első lett a Deák Ferenc Általános Iskola, ahonnan 326 főből 277 (85%) vett részt a sportágválasztón. Második lett (bár ugyan többen voltak, mint a Deákosok) a Kluzál Gábor Általános Iskola. 447 tanulóból 326 (73%) próbálta ki a sportágakat. Harmadik lett a Koszta József Általános Iskola, ők 363-an voltak az 530-ból (68,5%).

 

 

 

A sportágválasztón 36,4 %-al negyedik lett a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és az ötödik helyen végzett a Kiss Bálint Református Általános Iskola 23,4%-al.

Szentes, 2011. 10. 05.

 

 

.