Szentesen látható Csontváry első
olajfestménye

 

 

 

A pécsi Csontváry Múzeumból Csongrád megyébe szállítottak Csontváry Kosztka Tivadar alkotásai közül jópárat. A festő képeiből Szegeden és Szentesen nyílt tárlat 2011. október 14-én, pénteken.

A négymilliárd forint feletti biztosítási értékű kollekciót szigorú műtárgyvédelmi és biztonsági intézkedések mellett szállították a két Tisza-parti városba Pécsről és a Magyar Nemzeti Galériából - közölte Medgyesi Konstantin, a szegedi közgyűjtemény sajtóreferense.

A festmények közül huszonhatot Szegeden mutatnak be. Itt Csontváry olyan híres alkotásait is láthatja a közönség, mint a Magányos cédrus vagy a Római híd Mosztárban. Szentesen a művész tizennégy korai képét csodálhatják meg a látogatók december közepéig.

 

 

 

A szentesi kiállítás megnyitón hallhattuk, hogy Csontváry első olajképe itt látható, mely pillangókat ábrázol. A kiállítás megnyitóját az alábbi képen tekinthetik meg!

 

 

 

A kettős kiállítás címe Csontváry visszatér, mivel a festő élete több ponton is kötődik Csongrád megyéhez, ezen belül Szegedhez és Szenteshez.

 

 

Szentes, 2011. 10. 25.

 

 

.