ÖKO NAP a Mezgében

Nem szokványos iskolai nyílt nap

 

 

 

A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola első nyílt napjára 2011. október 5-én, szerdán délelőtt került sor. A hagyományoktól eltérően ebben a tanévben az érdeklődők nem a szokásos nyílt órákon vehettek részt, hanem egy kötetlenebb, ismerkedős délelőttön, amelynek célja az volt, hogy minél szélesebb körökben megismertessék az iskola hétköznapjait, a náluk folyó munkát, a diákéletet és úgy általában véve mindent, ami az intézménnyel kapcsolatos.

 

 

 

Hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt, több százan mentek el a legkisebb, óvodás korosztálytól kezdve egészen a 7-8. osztályosokig. Még a Szeged környéki általános iskolák is jelezték részvételi szándékukat, őértük az iskola autóbusza indult reggel, hogy a megnyitóra ideérjenek.

 

 

 

Teletömött aulával indult tehát a nyílt nap. Vigh Attila tanár úr látványos és szórakoztató "bemelegítő" fizikai kísérletei után Udvardi István igazgató úr megnyitója következett, aki részletesen bemutatta az érdeklődőknek az iskola képzési kínálatát, és kifejtette, hogy a kertészképzés és a kertészszakma a mai világban is egyike azon kevés szakmáknak, amelyek biztos megélhetést nyújtanak az azt elvégzőknek.

 

 

 

Csak a legnépszerűbb programokat soroljuk fel most a teljesség igénye nélkül: súlybecslés, virágkötészeti "kedvcsináló", festékpörgetéssel kép készítése, talicskatolási verseny, rongyokból bábok készítése, ládapakolási verseny, lekvárkóstolás stb.

 

Az iskola következő nyílt napja 2011. december 14-én lesz.

 

 

Szentes, 2011. 10. 05.

 

 

.