Mesterségünk címere …

Rendhagyó tárlat nyílik 2011. december 15-én a ligeti múzeumi épületben

 

 

Végéhez közelednek a Koszta József Múzeum ligeti épületében a ’TIOP-1.2.2-09/1-2010-0046 projekt keretében zajló munkálatok. Az intézményben európai uniós pályázat keretében közel 55 millió forint támogatással megvalósuló épület-felújítás, modern látványtár kialakítás, valamint raktárbővítés- és korszerűsítés zajlik. A beruházáshoz iskolai oktatást segítő múzeumi órák, informális tanulást erősítő foglalkozások szervezése is társul. Ehhez kapcsolódóan új, rendhagyó tárlat nyílik 2011. december 15-én a ligeti épületben, amelynek címe: „Mesterségünk címere …” - Kézműves remekek a szentesi Koszta József Múzeum régészeti gyűjteményéből.

 

Hogy mitől lesz rendhagyó a kiállítás?

A múzeum munkatársai és a Szegedi Tudományegyetem régészhallgatói közösen rendezik a kiállítást. A harmadéves szegedi és az ERASMUS-program keretében Szegeden tanuló kolozsvári régészhallgatók dr. Vörös Gabriella címzetes docens irányítása alatt, élesben próbálhatják ki és tanulhatják meg a kiállítás-rendezés praktikáit. A múzeumi munkát az igazgatónő, Dr. Béres Mária koordinálja.

 

 

 

A kiállítás a történeti korok kézműveseinek munkáját és termékeit mutatja be az őskortól a középkor végéig. A kerámiaművesség remekei, a vas-, bronz- és kőeszközök mellett fegyvereket és különféle rekonstrukciókat is megtekinthetnek a látogatók. A gyermekeket agyagozással és más kézműves foglalkozásokkal, a felnőtteket pedig rendhagyó tárlatvezetésekkel várják a rendezők a kiállítás nyitva tartása alatt.

Szentes, 2011. 10. 23.

 

 

.