Interaktív kiállítás a Kossuth téren

Szentes - a road-show hatodik hazai állomása

 

 

 

A szemléletformáló kampány hatodik magyarországi állomása Szentes. A sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón részt vett és beszédet mondott Szűcs Lajos, Szentes város alpolgármestere, valamint Simon Zsolt az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. az e-hulladék visszagyűjtéséért felelős managere.

 

 

 

Az interaktív rendezvénysátor összesen 20 nagyvárost és 8 megyét érint a két országban. Magyarországon Békéscsabát, Hajdúböszörményt, Gyulát, Debrecent, Hajdúszoboszlót, Szegedet, Szentest, Nyíregyházát, Orosházát, Hódmezővásáhelyt, míg Romániában a következő városokba várják az érdeklődőket: Temesvár, Lugos, Sannicolau Mare, Arad, Ineu, Nagyszalonta, Nagyvárad, Margitta, Nagykároly és Szatmárnémeti.

 

 

 

A szentesi Kossuth téren felállított interaktív sátor segítséget nyújt mindenkinek az elektromos hulladékok elhelyezésével és újrahasznosításával kapcsolatban. A hatodik hazai állomáson az érdeklődők 2011. október 28-tól november 3-ig, 9:00 és 18:00 között látogathatják a sátrat, ahol hasznos információk, interaktív játékok, dokumentumfilmek és háttéranyagok is rendelkezésre állnak.

 

 

 

Kovács Béla, az ELECTRO-COORD Nonprofit Kft. divízió managere szerint, különösen fontos a lakosság körében tudatosítani, hogy a veszélyes anyagokat tartalmazó takarékos égők és fénycsövek nem kerülhetnek a kommunális hulladékba! Magyarországon 5500 ponton gyűjtik az elektronikus hulladékot és ezen belül is szelektíven a takarékos égőket, izzólámpákat. A világítótestek anyaga 85%- ban újrahasznosítható. Magyarországon jelenleg az eladott világítótestek 40%-a visszakerül hozzánk, de az a célunk, hogy 2016-ra ez az arány 70-80% legyen közös magyar-román program keretében újabb 500 elektronikus hulladékgyűjtő pontot szeretnénk létesíteni"

 

 

 

A szentesi helyszínen az elhasznált fénycsöveket, kompakt izzókat, lámpatesteket a felállított interaktív sátor mellett a lakosság is elhelyezheti a gyűjtőedényekbe. A Magyarország — Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt célja a lakosság szemléletformálása, az elektromos-, elektronikus hulladékok szelektív gyűjtésére való nevelés, valamint az újrahasznosítás fontossága, amely tisztább környezetet és jobb életminőséget biztosít a jövőben mindenki számára.

 

 

 

 

 

Szentes, 2011. 10. 29.
 

.