Helyismereti vetélkedő versenykiírása

 

 

A Koszta József Múzeum, a Gyermekkönyvtár és a TEAM Számítástechnika közreműködésével Koszta József születésének 150. évfordulójára helytörténeti vetélkedőt rendeznek 10-14 éveseknek „KOSZTA JÓZSEF SZENTESEN (Brassó 1861. március 27. – Szentes, 1949. július 29.) KÖNYVBEN, KÉPEN, NETEN – A MÚLTBAN ÉS NAPJAINKBAN„ címmel 2011. november 23-án 13 órakor a Koszta József Múzeumban (Szentes, Kossuth tér 1.).

 

Kedves Gyerekek !

 

Szentes életében mindig jelentős szerepe volt a képzőművészetnek. Számos jelentős személyiséggel büszkélkedhet a város, csupán a festészet képviselői közül néhány: ifj. Kiss Bálint, Kováts Károly, Hegedűs László, Zoó János, Koszta József és a sort még hosszan lehetne folytatni.

 

Vajon tudjátok-e, hogy Koszta József 150 évvel ezelőtt született, de alkotó korszakának jelentős időszaka Szenteshez kapcsolja? Ismeritek-e az életútját, munkásságát?

 

A versenyt három helyszínen rendezzük. Iskolánként két öt fős csapatot várunk. A Gyermekkönyvtárban és a Koszta József Múzeumban két-két fő, míg a Városi Könyvtárban egy tanuló old meg érdekes feladatokat. Az utóbbi helyszínen előny, ha a versenyző rendelkezik internetes rutinnal.

A felkészülés során keressétek fel az iskolátok könyvtárát, látogassatok el a Gyermekkönyvtárba, a Koszta József Múzeumba, nézzetek szét az Interneten, érdeklődjetek ismerőseitektől a témával kapcsolatban!

 

Felkészüléseteket foglalkozásokkal segítjük:

1. 2011. november 9. 14.30. Koszta József Múzeum (Koszta József művei, Koszta élete)

2. 2011. november 16. 14.30. Gyermekkönyvtár (szakirodalom, Internet)

 

Nevezési határidő: 2011. november 9.

A nevezéseket kérjük az alábbi címre eljuttatni: muzeum@szentesinfo.hu, vagy leadni a Koszta József Múzeumba (Szentes, Kossuth tér 1.)

 

A következő adatokat kérjük tőletek:

1. Az iskolátok neve

2. A csapattagok neve (2 fő „könyvbarát”, 2 fő „múzeumbarát”, és 1 fő „számítógépbarát”)

3. Felkészítő nevelő(k) neve

 

Emellett készítsetek „beugró” feladatot egy általatok választott „Koszta” témáról! Ez lehet pl. valamelyik alkotása, munkásságának bemutatása szöveggel és fotókkal. Az elkészített Word dokumentummal vagy PowerPoint prezentációval lehet nevezni a versenyre.

 

Látogassatok el a Koszta József Múzeumba is, keressetek a kiállítások anyagában Koszta József életéhez kapcsolódó anyagokat! A beugró feladatért kapott pontokkal indul a versenyen a csapat.

 

A beugró feladat leadási határideje: 2011. november 18. (péntek!)

A beugró feladatot kérjük az alábbi címre eljuttatni: muzeum@szentesinfo.hu , vagy leadni a Koszta József Múzeumba (Szentes, Kossuth tér 1.)

A verseny időpontja: 2011. november 23. (szerda) 13 óra.

 

Közös megnyitó a Koszta József Múzeumban (Szentes, Kossuth tér 1.)

 

Versenyhelyszínek:

  • Megyeháza, Koszta József Múzeum, Kossuth tér 1. (63/313-352)

  • Gyermekkönyvtár, Szentes, Petőfi u. 1. (63/313-654)

  • Városi Könyvtár, Szentes, Kossuth u.33-35. (63/400-271)

A versennyel kapcsolatos részletes ismertetőt találtok az alábbi internetes címeken: www.muzeum.gportal.hu , illetve: www.szentesinfo.hu/mozaik

 

Mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk a versenyhez!

Szentes, 2011. 10. 29.
 

.