A kiszáradt fákat nov. 15-ig ki kell vágni!

 

 

Az elmúlt hetekben elkészült a városképet rontó száraz fák feltérképezése Szentesen. A helyszíni szemle alapján az érintett telektulajdonosokat levélben értesítette a Műszaki osztály, hogy mely ingatlan előtti zöldfelületen található kiszáradt fa.

 

A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 8/2008 (V.01.) rendelet (6) bekezdése előírja, hogy a „kiszáradt fát a kezelője köteles 30 napon belül a hatóságnak bejelenteni, és köteles a fa kiszáradását követő év június 30. napjáig kivágni”.

 

A fent említett jogszabályi rendelkezésnek eleget téve a kiszáradt fát 2011. november 15-ig el kell távolítani. A fakivágás megkezdésének időpontját  legalább 5 nappal előbb jelezni kell a Műszaki Osztály felé. Ezt megteheti személyesen a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán, vagy a 63/510-373 telefonszámon, illetve  levélben.

A száraz fa kivételével kapcsolatosan csak bejelentési kötelezettség terheli a lakosokat, amely bejelentés illeték, illetve díj befizetése alól mentesül.

 

Amennyiben a jelzett időpontig a fa kivétele nem történik meg, úgy a Polgármesteri Hivatal elvégezteti a fakivágási munkát. A Hivatal megbízásából történő fakivágás esetén a kivágott faanyagot a Hivatal elszállítja. Amennyiben a fakivágását Ön végzi el, akkor a keletkezett faanyag felett Ön rendelkezhet.

 

További információ a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán, vagy a 63/510-373 telefonszámon kérhető!

Szentes, 2011. 10. 04.

 

 

.