Új helyen a Családsegítő Központ

 

 

 

A Családsegítő Központ eddigi ligeti épületének fejlesztési bővítési lehetőségei beszűkültek, az egyre fejlődő szolgáltatások számára már nem tudott megfelelő helyet biztosítani. Több pályázat együttes felhasználásával sikerült ezt a régi problémát megoldani.

 

Az intézmény ünnepélyes megnyitására 2011. szeptember 27-én került sor melynek teljes videó anyagát bárki megtekintheti. Az új épületben a Családsegítő Központ 2011. október 3-án kezdi meg működését.

 

 

 

Az Általános Iskolai Kollégium erősen leromlott épülete több éve kihasználatlan volt, állaga folyamatosan romlott. Három forrás felhasználásával felújították az épületet, valamint egy népkonyhával is bővítették azt.

 

 

 

A Norvég Alap projekt, melynek révén (több más középülettel együtt) az épületet külső hőszigeteléssel, korszerű nyílászárókkal és gépészeti rendszerrel látták el.

 

Szentes város önerőből biztosította az épület tető héjazatának cseréjét, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretében megvalósuló „Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások komplex fejlesztése egy funkcióját vesztett épület átalakításával, a szolgáltatások minőségének javítása és új alapszolgáltatás bevezetése érdekében” című, DAOP-4.1.3/D-2f-2009-0005 számú projekt 91.523.026 Ft vissza nem térítendő támogatása a fennmaradó építészeti munkákat, udvar térkövezését, bútorok és eszközök beszerzését biztosította.

 

 

 

E források felhasználásával lehetőség nyílt arra, hogy a Családsegítő Központ egy olyan korszerűen felújított, akadálymentesített, energiatakarékos épületbe költözzön, ahol kialakítható az ellátások biztosításához szükséges megfelelő számú, méretű és felszereltségű helyiség.

 

 

Szentes, 2011. 10. 05.

 

 

.