Az első tapasztalatok

 

 

 

Szentes Város Önkormányzata 2011-ben egészség prevenciós programot indított a lakosság körében amelynek egyik alappillére a Human Papilloma Vírus (HPV) elleni védőoltási program, amely ingyenes hozzájutási lehetőséget biztosít a szentesi állandó lakosú 13 éves kislányok részére.

 

 

 

Azért tartom fontosnak a HPV elleni védekezést, mert a HPV az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, sok típusa ismert, súlyos és halálos betegségeket okozhat. Mára már bizonyított, hogy a méhnyakrákok 99.7%-ért a HPV tehető felelőssé - mondta Szűcs Lajos alpolgármester a 2011. október 13-án megtartott sajtótájékoztatón.

Szentes Város Önkormányzata felelősen gondolkodva teljes összegben támogatja a 13 éves kislányok oltását. Bíztatom a szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen sok szülő veszi meg a védőoltást gyermeke részére olyan településeken ahol nincs lehetősége az önkormányzatnak ilyen vagy ehhez hasonló támogatást nyújtania a családok részére.

A tájékoztató második részében az első szűrőprogram tapasztalatáról számolt be Dr. Chomiak Waldemar háziorvos a szűrőprogram kidolgozója.

Szentes, 2011. 10. 17.

 

 

.