Szentesi tehetséges fiatalokért

 

 

 

A Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. és az Életjel Közhasznú Kulturális és Sportegyesület a TÁMOP 3.4.4./B-08/1-2009-0100 Országos Tehetségsegítő Hálózat kialakítása Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program. Szentesi tehetséges fiatalokért c. pályázat keretében 4.000.000,- Ft értékű támogatást nyert tehetséggondozásra. A pályázat 2010. augusztus 1.-2011. január 31. között került megvalósításra. A Könyvtár és az Életjel Egyesület célja az volt, hogy az eddigi tevékenysége során látókörébe került fiatalok számára tehetségük kibontakozására a továbblépést biztosítsa. A projekt célcsoportját már létező, nonformális csoportok alkották. A projektben összesen 77-en vettek részt a 14-35 éves korosztályból.

 

 

 

A pályázat keretében a Könyvtár tanulássegítő tréninget, ismeretterjesztő előadásokat, kreatívitásfejlesztő foglalkozásokat, valamint személyre szabott mentorálási programokat szervezett.

Az Életjel KKSE R’n’R rugója címmel Rocksulit indított kezdőknek, haladóknak és rajongóknak, melynek keretében neves hazai zenészek oktatták a jelentkező fiatalokat a rock zene fortélyaira. Hunyadiak örökében című projektjükre a magyar hagyományok iránt érdeklődő fiatalokat várták, de az extrém sportok iránt érdeklődők számára is szerveztek foglalkozásokat. Az Életjel által szervezett foglalkozásokon, ill. a könyvtárban zajló nyilvános előadásokon és a mentorálásokon lehetővé tettük a regisztrált fiatalok mellett minden érdeklődő részvételét (sokukat csak egy-egy téma érdekelte, így a teljes projektre nem jelentkeztek, ill. sokan pályázatban megjelölt korosztályon kívül estek).

 

 

 

A tanulássegítő tréningen, ill. a bácskatopolyai programon azonban csak az előzetesen jelentkezett diákokat fogadtuk. Azok a jelentkezők, akik az adott projekt minimális feltételeinek eleget tettek, a projekt sikeres elvégzéséről oklevelet kaptak. A pályázatban megfogalmazott cél, hogy a bekapcsolódó fiatalok összetartozó, de mégis nyitott közösségekké alakuljanak, képesek legyenek felelősségteljesen gondolkodni, értéket képviselni, alkotni és építeni jövőjüket a projekt végére megvalósult.

Szentes, 2011. 01. 31.

 

 

.