Hoztuk a kötelezőt

LEN női vízilabda kupa második selejtezőköre

 

 

2011. január 21-én kezdődött a LEN női vízilabda kupa második selejtezőköre a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A selejtező mérkőzéseken négy ország egy-egy csapata méri össze tudását, ezek a csapatok: a magyar Hungerit-MetalCom Szentesi Vízilabda Klub, az angol West London Penguin, a holland ZVL Leiden és az orosz Ugra Khanty-Mansisysk.

 

 

 

Az esemény első mérkőzése a fél hatkor kezdődő holland-orosz összecsapás volt, a roppant szoros küzdelmet izgulva szemlélte végig a közönség. A mérkőzés utolsó percében az orosz csapat számára még volt lehetőség az egyenlítésre, de a holland kapus hárította a gólszerzési kísérletet, így a mecs 9:8-as holland győzelemmel végződött, ami minden eddigi számítást felülírt. Ugyanis úgy gondolta mindenki, hogy az orosz csapat, ha nehezen, de meg fogja verni a holland csapatot, de ilyen a sport.

 

 

 

A mérkőzés után következett a hivatalos megnyitó, melyen Szirbik Imre, Szentes polgármestere, Fekete Ferenc, Hódmezővásárhely önkormányzati képviselője, a sportbizottság tagja és Molnár Zoltán, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke köszöntötte a megjelenteket.

 

 

 

Molnár Zoltán köszöntötte a megjelent csapatokat és vezetőiket, valamint külön üdvözölte Manfred Vatert, az Európai Vízilabda Szövetség delegáltját. Szirbik Imre szintén üdvözölte a megjelenteket, valamint köszönetét fejezte ki Hódmezővásárhely Önkormányzatának, hogy ingyen rendelkezésre bocsátotta az uszodát, a szentesi rendező csapat részére. Valamint elmondta, ha a két város összefog, nagy eredmények születhetnek.

 

 

 

Akkor lássuk a szentesi csapat összeállítását: Jankovics Eszter, Győri Eszter, Hevesi Anita, Sipos Dorina, Grábik Fruzsina, Gémes Anett Alexa, Miskolci Ibolya Kitti, Rácz Daniella, Takács Orsolya, Kotova Anasztázia, Kövér Kis Réka, Magariajam Sino, Gyöngyösi Anika, edző: Zantleitner Krisztina.

 

 

 

Az első negyedben csak a vendéglátók találtak be, és ez a tendencia egészen 7–0-ig folytatódott, az első londoni gólra 13 percet kellett várni.

 

 

 

A Hungerit lendületesen vízilabdázott, hamar kiderült, nincs egy súlycsoportban a két együttes. Talán ezért is cserélt mindkét edző bátran, mindenki szerepet kaphatott a mérkőzésen.

 

 

A második játékrészben a szentesiek japán légiósa, Magarijama vétette magát észre szép megoldásokkal és két remekbe szabott góllal. Az angol amatőr gárda próbálta felvenni a ritmust, de ez nem sikerülhetett.

 

 

 

A lelkes és hangos szentesi szurkolók nagy örömére szinte percről percre nőtt kedvenceik előnye, bár a fordulás után, a harmadik negyedtől már nem olyan ütemben, mint előtte.

 

 

 

Az utolsó nyolc percben az az érdekes helyzet állt elő, hogy az etapon belül 2–1-re vezettek a pingvinek, de Takács vezérletével végül ezt a negyedet is megnyerte a Szentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szentesi pólós lányok magabiztosan hozták a tőlük elvárt eredményt, és a meccs mind a négy negyedéből ők kerültek ki győztesen: 4:0; 5:1; 2:0; 4:2; így a mérkőzés végeredménye Magyarország – Anglia 15:3.

 

 

Szentes, 2011. 01. 22.

 

 

.