Új kupolát kapott a „meleglötty”

 

 

 

Ebben az évben sokat váratott magára a közszájon csak „meleglöttynek” nevezett Termál Gyógyfürdő szabadtéri medencéjének a kupolája. Ez annak tudható be, hogy új sátor készült, mely a múlt héten került a helyére.

Sokan örültek, hogy eddig nem volt fent a kupola, mert fantasztikus élmény volt, szakadó hóesésben úszkálni a szabadban. Volt aki fürdőzés közben kiugrott a medencéből, és megmártózott a friss hóban.

 

Ebben a medencében nem csak azok fürödtek, akik kikapcsolódni vagy rehabilitációs mozgásra kényszerültek, hanem valljuk be az iskolai (óvodai) testnevelés, a szabadidősport, valamint a versenysport és az utánpótlás-nevelés fő kiinduló bázisát jelenti. Sok kisgyermek itt teszi (tett) meg az első melltempót.

 

 

 

Szentes Város Önkormányzata évek óta megoldotta az óvodások úszásoktatását a termálfürdőben, illetve nyári időszakban, az Üdülőközpontban. Most a Csongrád Megyei Önkormányzat fenntartásában működő Dr. Bugyi István Kórháznak ajánlott fel 2 millió forintot, amely a megállapodás értelmében 4 évre fedezi a város óvodásainak úszásoktatását – tudtuk meg Szűcs Lajos alpolgármestertől.

Az új sátortető hivatalos átadására 2011. január 13-án, csütörtökön 10 órakor kerül sor a Termál Gyógyfürdőben (6600, Szentes, Ady E. u. 44.).

Szentes, 2011. 01. 12.

 

 

.