Fructis sampon 20.000,- Ft/db

 

Senki ne gondolja, hogy valóban a címben látható árba kerül egy darab sampon a szentesi Penny Marketben, hanem jó ha tudjuk, hogy a bíróság előtt egy ilyen sampon elemeléséért ennyi pénzbüntetést lehet kapni.

 

Íme a részlet egy picit hivatalos formában:

 Jelentem, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság az 1999. évi LXIX. Törvény 157 §. (1) bekezdés a pontjába ütköző - lopással - elkövetett tulajdon elleni szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt előkészítő eljárást folytatott le T.Cs. derekegyházi lakos ellen, az alábbiak alapján:

 

2010. október 31-én a szentesi Penny Market üzletben a biztonsági szolgálat lopáson tetten ért egy férfit, aki az áruházban 2 db. Fructis sampont az övtáskájába rejtett, majd azt fizetés nélkül kívánta az áruházból eltulajdonítani. A lopással okozott kár: 1.400,-Ft, amely a helyszínen megtérült.

Az előkészítő eljárása során beszerzett bizonyítékok alapján a Szentes Városi Bíróság az ügyben 2011. január 05-én nyílt tárgyalást tartott. A bíróság az előkészítő eljárást lefolytató hatóság indítványára, avval egyet értve az eljárás alá vont személlyel szemben 40.000-Ft. pénzbírságot szabott ki.

A Bíróság az indoklásában kifejtette, hogy súlyosbító körülményként értékelte, hogy az elkövető személy már több alkalommal volt tulajdon elleni bűncselekmény valamint szabálysértés elkövetése miatt eljárás alá vonva. Jelenleg is folyik ellene Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárás.

 

Szóval olcsóbban is meg lehet úszni egy bevásárlást, ha nem az övtáskát használjuk bevásárlókosárnak! Tanulságos!

Szentes, 2011. 01. 06.

 

 

.