Fafaragások a könyvtárban

 

 

 

2011. január 15-én nyílt meg a Városi Könyvtárban az a képzőművészeti kiállítás, melyen a Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény öt fafaragó növendéke mutatkozott be. Ezen a napon Almási Dániel, Bíró Gábor, Gera Vincze Domokos és Táborosi Máté fafaragásaiból nyílt kiállítás.

 

 

 

A kiállítást Karikó-Tóth Tibor alpolgármester nyitotta meg, és valójában kétszeresen büszke a kiállító fiatalokra. Elsőként azért, mert hogy ilyen fiatalon olyan munkákat készítenek, amelyeket már kiállításon lehet bemutatni. Másodjára meg azért, mert a kiállítók mindegyike, vagy volt, vagy jelenleg is a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulója.

 

 

 

Kálmánné Szabó Erzsébet a megnyitón elmondta, hogy ennél sokkal több alkotással rendelkeznek, de most az volt a cél, hogy azoknak a tanulók mutassák be tudásukat, akik több éve az iskola tanulói. A diákokat Cseh Lajos tanár úr oktatja e nemes népi mesterségre - aki elmondta, hogy ha bár, irányítani nem kell a diákokat, mert mindenki a maga stílusát faragja, de vezetni még igen.

 

 

 

 A fafaragás mai képviselői a népi díszítőművészet motívumait ötvözik saját stílusukkal. Az iskolában található műhely ideális feltételeket teremt ahhoz, hogy az érdeklődők elsajátíthassák a mesterség minden csínját-bínját.

 

 

A kiállítás február 4-ig tekinthető meg a Könyvtár nyitva tartási idejében!

Szentes, 2011. 01. 15.

 

 

.