Animáció, mely életre kél

 

 

 

Ugye sokan emlékszünk a televízióban a Himnusz előtt vetített animációs filmre, amikor is egy marék homok adta a témát, és adta az anyagot a film elkészítéséhez. Aki látta ezt a műsort az most megismerhette annak a tudományát, hogy hogyan is készült az az animációs film.

 

 

 

Az animációs filmek világa, a megmintázott, vagy rajzolt figurák mozgása mindenkit elvarázsol, legyen az gyerek, vagy idősebb. Azonban elsősorban a fiatalokat várta a Koszta József Múzeum a ligeti Csallány Gábor Kiállítóhelyére egy workshop-ra, azaz műhelymunkára, ahol is két csoportban összesen mintegy 30 gyerek, szentesi általános iskolákból és a csongrádi Bársony szakközépiskolából leshette el szakemberektől, hogyan elevenednek meg a papír, - vagy gyurmafigurák, és maguk is készíthettek saját mozgóképeket.

 

 

 

A Kecskemét Film Kft. animációs filmrendezője, Szoboszlay Péter két munkatársával vezette be a tanulókat a filmkészítés eme népszerű műfajának legmodernebb világába. Az animációs műhelyfoglalkozás lényeges pontja volt, hogy számítógépekre csatlakoztatták a kamerákat, így azonnal visszanézhető és ellenőrizhető volt a felvett anyag.

 

 

Szentes, 2011. 01. 31.

 

 

.