6 millió a térség biztonságáért

 

 

 

A "Tegyünk együtt térségünk biztonságáért" című pályázatával 5 millió 990 ezer forint támogatásban részesült a Szentesi és a Csongrádi Rendőrkapitányság közös projektje. Balogh Szabó Imre, a szentesi kapitányság vezetője  elmondta, hogy a beérkezett 33 pályázatból tíz kapitányság kapott anyagi támogatást a 70 millió forintos keretből. Az elnyert összegből Szentes és Csongrád, valamint a kistérségek biztonságának javítását, a jelzőrendszeri szolgálat külterületekre való kiterjesztését szeretnék megvalósítani. Ez magában foglalja azt, hogy a külterületeken élők biztonságban érezzék magukat, valamint a bűnmegelőzésre is kiemelt figyelmet fordítanak.

 

 

 

A segélyhívó készülékeket a komplex bűnmegelőzési program részeként vásárolta a rendőrség a Belügyminisztérium pályázatán nyert 6 millió forintos támogatásból melyeket Csongrádon a Városi Galériában adták át az érintetteknek.

A statisztikák szerint a bűncselekmények kétharmada vagyon elleni, ezen belül is a betörések és a lopások állnak a vezető helyen. A magányosan élők biztonságát szolgálhatják azok a telefonkészülékek, amelyek vészhívásra vannak beállítva. Ebből 50 darabot osztottak ki a veszélyeztetett térségi lakosoknak ezen a rendezvényen.

Szentes, 2011. 01. 01.

 

 

.