„Készülj fel!”

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny országos döntője

 

 

 

2010. szeptember 17-18. (péntek, szombat) között került megrendezésre Zánkán a 2009-2010 tanév, felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny országos döntője, amelyen Csongrád megyét a szentesi kistérség, ezen belül mindkét csoportban fábiánsebestyéni általános és középiskolás gyerekek képviselték, miután a megyei versenyt ez év tavaszán megnyerték.

 

 

 

Mint ismeretes az országos döntőt 2 esetben elhalasztották a május-júniusi hidrológiai helyzet következtében, ezért tolódott át szeptemberre a verseny. A két részes verseny (elméleti és gyakorlati) eredménye összesítettben az általános iskolásaink 10. helyen végeztek holtversenyben a 9.-ik csapattal, míg a nagyjaink, vagyis a középiskolás csoportunk az igen előkelő országos 2. helyet érték el. Tekintettel arra, hogy a gyakorlati versenyt mind két korcsoportunk döntő fölénnyel nyerte meg, így mind két csoportunk különdíjazásban is részesült. Ez az eredmény Szentes Polgári Védelmi Kirendeltség eddigi történetének legjobb versenyszereplése.

 

A csoportok tagjai:

Általános iskola: Juhos Zsóka, Gyuris Anett, Kiss Zoltán, Terhes József

Középiskola: Jaksa Petra, Ecseri Éva, Beretka Richárd, Ábrahám Gábor

Felkészítő tanár: Faragó Ferenc

 

Végezetül egy kicsit szomorúbb rész. A középiskolás korcsoportunk két oszlopos tagja, akik 6. osztályos koruktól vesznek részt ezeken a versenyeken a felső korhatárt elérik az idei tanévben, hisz mindketten érettségizős évfolyamba tartoznak. Az érettségi és a felvételi miatti leterheltség miatt az utolsó évben a versenyzést már nem vállalták, amely a lehető legjobb döntés volt tőlük, hisz a jövőjük ezen a tanéven múlik. Kívánom Jaksa Petrának és Ecseri Évának, hogy a most induló életük sikerekben, boldogságban és szerencsében gazdag legyen, hogy elkerülje őket a bú és a rossz, és a kirendeltség állománya nevében megköszönöm azt a több mint 6 évet, amit a katasztrófavédelem, a polgári védelem szakmai reputációjának növelése érdekében gyermekkoruktól végeztek. Az ajtóink folyamatosan nyitva állnak számotokra! Sziasztok lányok, és viszont látásra!

Üdvözlettel:

Nagy Sándor pv. őrnagy sk. kirendeltség-vezető

Szentes, 2010. 09. 20.

 

 

.