Festmény a Kiss Bálint iskola udvarán

 

 

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola nem a Feszti körképnek kívánt konkurenciát készíteni (valljuk be, hogy annak nem is nagyon lehet), hanem az iskola udvarának gyermekközpontúvabbá válását akarták megvalósítani. A nyári szünet utolsó napjait több diák már az iskolában töltötte, hogy Haller Andrea tanárnő vezetésével felfessék az iskola falára a Noé bárkájának történetét.

 

 

 

Nem volt teljesen megtervezve papíron az alkotás, így nagy odafigyelés kellett, hogy szép arányos festményt készítsenek. Több mint egy hétig festették délutánonként a gyerekek, akiknek pedagógusok is segítettek.

 

 

 

A monumentális színpompás alkotás az iskola udvarán található játszótér szomszédságába került. Az állatok még hitelesebb ábrázolásához, a gyerekek természeti könyveket (pl. madárkatalógust) használtak segítségül.

 

 

 

Az első tanítási napon, minden gyermek megcsodálta az alkotást, és még jobban vigyáznak rá, mert hát hatalmas munkát fektettek bele az iskolatársak, barátok, tanárok.

Meg kell jegyezni, hogy van még hely festésre az iskolában (más iskolákban is), így ahol elkészül egy újabb alkotás, arról nagyon szívesen beszámolunk!

 

 

Szentes, 2010. 09. 28.

 

 

.