Csontvárytól Szőnyiig

 

 

 

Szenzációs képzőművészeti kiállítás látható a Koszta József Múzeumban szeptember 30-tól december végéig. A miskolci Hermann Ottó Múzeum képzőművészeti gyűjteménye: a Csontvárytól Szőnyiig című tárlat országos viszonylatban is az egyik legjelentősebb, tőlük érkezett a modern magyar festészetet bemutató válogatás.

 

 

 

A kiállításon Csontváry Öreg halász című képe mellett láthatóak lesznek a művészettörténeti albumokból más, jól ismert alkotások is, többek között Ferenczy Károlytól, Csók Istvántól, Szőnyi Istvántól, Egri Józseftől, Aba Novák Vilmostól. Ilyen szintű, a „klasszikus modern” magyar művészetet áttekintő kiállítás még nem volt Szentesen.

 

 

 

Borsos Miklós és Ferenczy Béni plasztikáihoz, és a Miskolcról érkező képekhez, szorosan kötődnek Koszta József alkotásai. Manapság a kiállított tárgyak értékével is mérik a tárlat jelentőségét. A két teremben látható alkotások együttes értéke jóval meghaladja az egy milliárd forintot. A tárlatot 2010. szeptember 30-án Ibos Éva művészettörténész nyitotta meg.

Szentes, 2010. 09. 30.

 

 

.