Szentesi tehetséges fiatalokért

Sajtóközlemény

 

 

A Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. és az Életjel Közhasznú Kulturális és Sportegyesület a TÁMOP 3.4.4./B-08/1-2009-0100 Országos Tehetségsegítő Hálózat kialakítása Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program. Szentesi tehetséges fiatalokért c. pályázat keretében 4.000.000,- Ft értékű támogatást nyert tehetséggondozásra.

A pályázat 2010. augusztus 1.-2011. január 31. között kerül megvalósításra.

 

A Könyvtár és az Életjel Egyesület célja, hogy az eddigi tevékenysége során látókörébe került fiatalok számára tehetségük kibontakozására a továbblépést biztosítsa. A projekt célcsoportját már létező, nonformális csoportok alkotják. A projektben terveink szerint összesen 77-en vesznek részt a 14-35 éves korosztályból.

Célunk, hogy a bekapcsolódó fiatalok összetartozó, de mégis nyitott közösségekké alakuljanak, képesek legyenek felelősségteljesen gondolkodni, értéket képviselni, alkotni és építeni jövőjüket.

 

A pályázat keretében a Könyvtár tanulássegítő tréninget, ismeretterjesztő előadásokat, kreatívitásfejlesztő foglalkozásokat, valamint személyre szabott mentorálási programokat szervez, melyekkel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a 63/400-271-es telefonszámon, ill. a tajekoztatas@vksz.hu e-mail címen kérhető.

 

Az Életjel KKSE R’n’R rugója címmel Rocksulit indít kezdőknek, haladóknak és rajongóknak, melynek keretében neves hazai zenészek oktatják a jelentkező fiatalokat a rock zene fortélyaira. Hunyadiak örökében című projektjükre a magyar hagyományok iránt érdeklődő fiatalokat várják, de az extrém sportok iránt érdeklődők számára is szerveznek foglalkozásokat.

 

Az ÉLetjel KKSE programjaival kapcsolatban Rakk László ad további felvilágosítást a 70/250-46-68 telefonszámon, ill. a rakk@szentes.hu e-mail címen.

Szentes, 2010. 08. 02.

 

.