Szeptemberben nyithat a patika is

Átadták az Egészségházat

 

 

 

2010. augusztus 11-én adták át ünnepélyesen a Vásárhelyi úton található Egészségházat. Szentes Város Önkormányzata kiemelt feladatként törekszik arra, hogy a lakosságot közvetlenül ellátó háziorvosi rendelők az orvosi körzeteken belül, a lakossághoz közel legyenek ennek érdekében került sor a Vásárhelyi úti rendelő kialakítására - mondta az új épület átadásakor Szirbik Imre polgármester.

 

 

 

Egy magánbefektető cég kezdeményezte Szentesen az egészségház létrehozását, mint az országban már sok helyen máshol is. Az új létesítményben kettő felnőtt körzetet ellátó háziorvosi és egy gyermekorvosi rendelő kapott helyet, így csökkent a zsúfoltság más rendelőkben.

 

 

 

A város részéről a befektetés pénzügyi forrást nem igényelt. Emellett a szerződés szerint 99 évre térítésmentes bérlőikijelölési jogot kapott a város. A korszerű, minden igényt kielégítő létesítmény kivitelezése tavaly ősszel kezdődött és augusztusban megkezdte működését.

 

 

 

Dr. Papp Andrea és Dr. Neu Klára háziorvosi (a rendelési idő munkanapokon 8 és 12 óra között), valamint a Dr. Temesi Zsuzsa (rendelési ideje változatlanul 7 óra 30 perctől 11 óráig tart) által ellátott gyermekorvosi körzet költözött a Vásárhelyi útra, így a lakosok szempontjából csak a helyszín változik. Viszont kényelmesebb lesz az ellátás, és lényegesen közelebb kerül a körzetekhez. Az Egészségházban egy gyógyszertár is működik majd várhatóan szeptembertől.

 

 

 

Továbbra is a Szentes, Klauzál u. 6. sz. alatti rendelőben történik Martinkáné dr. Bazsánt Judit és Dr. Szabó Ildikó felnőttorvosok körzetéhez tartozó betegek ellátása. Így az Apponyi tér és környékén levők továbbra is a megszokott időben és helyen vehetik igénybe az orvosi segítséget.

 

 

Szentes, 2010. 08. 13.

 

 

.