Sas torna 2010

 

 

 

Immáron nagykorúvá vált vízilabda tornát (Sas Tornát) rendezték meg augusztus 13-15 között a Szentesi Üdülőközpontban. Dr. Bertók Gyula szervezésében került megrendezésre a Kádár József által 18 évvel ezelőtt indított augusztus végi vízilabda "buli" torna.

 

 

 

Ez a torna egy igazi élmény torna volt a volt és a jelenlegi vízilabda-játékosoknak, akik már évek óta vissza-vissza térnek Szentesre. Hajdanában ez a tornát Amatőr Vízilabda Csapatok Nemzetközi Tornájának nevezték, melyre több külföldi csapat is nevezett. A torna rangját az is jelenti, hogy voltak itt már világ- és olimpiai bajnokok, külföldi és magyar válogatottak, volt és jelenlegi OB I-es játékosok, fiúk, lányok.

Van közöttük olyan, aki Kuwaitból, Svájcból vagy éppen Franciaországból jött haza, de voltak román és orosz csapatok is.

 

 

A torna résztvevői a közelgő "új kenyér" ünnepére kaptak Németországból egy lelkes szurkolótól egy SAS KENYERET, melyet ünnepélyesen meg is szegtek az Amatőr Sasok. A sonkás káposztás kenyérre nagyon jól csúszott a folyékony kenyér!

 

Bár vannak akik nem nevezik igazi sport tornának ezt a rendezvény, de az tény, hogy nagyon jó csapatépítő tréning egy-egy csapatnak. A szabályokat sem vették annyira szigorúan, de egy-egy pillanatban mégis parázs viták alakultak ki, melyet a sport iránti tisztelet mindig megoldott.

A fiatal vízilabdások, pedig nagyon élvezték, hogy ha nem volt ki valamelyik csapat, akkor bárki beugorhatott a vízbe, hogy a mérkőzés elkezdődjön vagy éppen folytatódjon.

 

A torna képei ITT tekinthetők meg!

 

 

Szentes, 2010. 09. 01.

 

 

.