Próbán voltunk 2.

G. MacDermot – J. Rado – G. Ragni: HAIR (Szeged - Szabadtéri)

 

Az volt a Vízöntő kora. Az volt az önfeledt szabadság, a tánc, a dal és az LSD kora. De az volt a vietnámi háború kora is. A felesleges katonásdié és az értelmetlen, kegyetlen halálé…

 

 

 

Augusztus 2-án rövid megbeszéléssel kezdetét vette a HAIR c. musical Dóm téri próbája. A darab premierje augusztus 13 –án, pénteken lesz. Kicsit kevesebb, mint 2 hét, összesen ennyi idő áll rendelkezésre, hogy elkészüljenek azzal a látványvilággal, ami hamarosan a közönség elé fog tárulni. A méltán kedvelt, és ismert musicalt Bagó Bertalan rendezi, mely követi a Miloš Forman áltál készített azonos című film dramaturgiáját.

 

 

 

A színpadon az 1960 – as évek világa, a hippi-korszak elevenedik meg, színes kavalkáddal, szeretettel, szabadságvággyal teli fiatalokkal. Nézőként egyaránt érezhetjük úgy, hogy a Central park kellős közepén vagyunk, ahol kedves emberekkel találkozhatunk, vagy egy kellemes éjszakai fürdőzésre is alkalmunk nyílhat Berger, Claude, Woof, Sheila társaságában. De akár egy perc leforgása alatt a katonai kiképzőtáborba kerülhetünk, vagy a vietnámi háború harcmezejére.

 

 

 

A darabban rengeteg ismert, fiatal színész, és táncos kap szerepet. A teljesség igénye nélkül néhány név, akikkel találkozhatnak az előadásra ellátogatók: Dolhai Attila (Berger), Peller Anna (Sheila), Szemenyei János (Claude), Vágó Bernadett (Jeannie), Kerényi Miklós Máté (Woof), és még sokan mások.

 

 

 

A darab rengeteg meglepetést tartogat a nézők számára, látványos díszletek, színes tömegjelenetek, és egyéb technikai megoldások formájában… Ezeket nem is szeretném elárulni, legyen mind meglepetés. Egy kérdés azért jogosan felmerülhet sok emberben, hogy fér el egy repülőgép a Dóm téri színpadon?

Szentes, 2010. 08. 10.

 

 

.