MI SZÓLTUNK!

Megtörtént az a baleset, melyet többen előre jeleztek!

 

 

 

Hónapokkal ezelőtt megkértük az olvasókat, hogy jelezzék, hogy a városban őket mi és hol zavarja. Jöttek is az észrevételek és több esetben veszélyes útkereszteződéseket és beláthatatlanságokat írtak be az olvasók. Na, itt van a pont, mert ezekben az ügyekben semmilyen intézkedés nem történt (eddig).

A hétvégén ugyanis megtörtént az a baleset, amire többen is felhívták a figyelmet, a Bajcsy és Bercsényi sarkán.

 

 

Az ütközés következtében a kisteher csaknem 180 fokot pördült, ami látszik a keréknyomból!

 

2010. augusztus 14-én 19 óra 20 perckor egy Suzuki személyautó haladt szabályosan a Bajcsy Zsilinszky utcán a Jókai utca irányába. Egy Toyota kisteherautó pedig a Bercsényi utcán kívánt tovább haladni az itt található kereszteződésben. A sofőr elnézett balra (ott nem látott senkit), majd jobbra (onnan sem jött senki) és gázt adott. Ekkor már elkerülhetetlen volt az ütközés, mert a balról érkező Suzukit egy több mint 2,5 méter magas sövény takarta el.

 

Így bújuk meg 50-el egy autó a sövény mögött!

 

Most akkor lehet vitatkozni, hogy ki a hibás! A kisteherautós, mert nem látta azt, amit nem is láthatott. A sövény tulajdonosa, aki a megengedett 90 cm-nél magasabbra engedte nőni a bokrot és nem vágta vissza? (Az út mellett található sövényeket nem lehet engedni 90 cm-né magasabbra nőni a jogszabály szerint!) Vagy a város, mert többen jelezték ezt a problémát és eddig intézkedés nem történt?

 

 

A fa éppen a biciklist takar el!

 

Senki ne higgye, hogy csak ebben az esetben nem történt semmi, hanem a Bajcsy – Szűrszabó kereszteződésben egy fa teszi azt, amit a fenti esetben egy sövény! A József Attila utcán valaki sérelmezte, hogy túl közel van a körparkolóhoz a kijelölt parkoló és azt ott megálló járművek miatt nem lehet ellátni jobbra! Ide egy tükör kerülhetne, ami segítené a kikanyarodást.

 

 

Ne tévesszen meg senki a nagylátszögű fotó!

 

A Bocskai utca azon kereszteződésében sem történt semmi, ami ott van a Sportcsarnok mellett. Ez az a kereszteződés, ahol számtalan koccanás történt már eddig. Kint van a STOP tábla, de ha valaki a Bocskai utcán érkezik az óvoda felől a kereszteződésbe (neki STOP van), és tovább akar haladni az utcán egyenesen, akkor a jobbról érkezőnek (a Klauzál utca irányából) elsőbbsége van (jobb kéz szabály szerint is) de azt egy tábla sem jelzi! Szóval csak a régi forgalmi rendet kellene visszaállítani és mindenki biztonságban tudna közlekedni. Eláruljuk, hogy ez csak azért lett így átmódosítva, hogy legyen egy északi elkerül út a térképen! Ott jól is néz ki de az életben használhatatlan! Ha lehet kérni, akkor maradjon meg a térképen vagy bármely koncepcióban úgy, ahogy a tervezők akarják, csak változtassák vissza az évtizedeken keresztül megszokott forgalmi rendet.

 

 

      Sövényre ez is egy jó példa, meg a biciklisre is! :-(                                                  Max 90! Végre!

 

Azért nem írunk csupa rosszat, mert jó is történt, az 50 km/h tábla lekerült a Szegvári útról, de ez nem akkora vigasz a többi esethez képest.  

Szentes, 2010. 08. 15.

 

 

.