Haute Noire

 

 

 

2010. augusztus 14 Domján Ilona divattervező új, exkluzív kollekcióját tekinthettük meg a Megyeháza KKK udvarán. Ilona az Elene Couture divatcég tulajdonosa, és a most bemutatott ruhaköltemények a 2010-11-es őszi-téli kollekció, mely a Haute Noire elnevezést kapta.

 

 

 

A Haute Noire a franciában a fekete legsötétebb árnyalatát jelenti, mely szín az elegancia legdominánsabb színe és külön kihívást jelent minden divattervezőnek.

 

 

 

Domján Ilonát a fekete szimbolikája már régóta foglalkoztatja, s mint mindig, ezúttal is hosszas kutatómunka előzte meg a tervezési folyamatot. Két éve fogant meg az ötlet, s akkor még nem is gondolta, mennyire aktuális lesz. A feketével együtt járó romantika, mesevilág, misztikum, nosztalgia a mai gazdasági válságban kapaszkodót jelent az emberek számára.

 

 

 

Ezt napjainkban tapasztalhatjuk filmekben, könyvekben is. Mindemellett a '80-as évek retro-hulláma is előtört, annak is jellemzője volt a fekete, gondoljunk csak a Depeche Mode-ra, Madonnára vagy Karl Lagerfeld Chanel-kollekciójára. A feketéhez egyaránt kötődik az elegancia, a luxus, a bölcsesség, de például a boszorkányság is, különböző kultúrákban és korokban más-más jelentést hordoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A modellek haját és sminkjük külön pikantériát hozott a bemutatón, melyet a Karina Haj stúdióból Vida-Szűcs Katalin készített, az arcfestés pedig Gila Olga munkája.

 

 

 

Este 9 órakor a csillagok fénye alatt elkezdődött a show, és csak jöttek és jöttek a ruhaköltemények a nézők pedig hangos tapssal jutalmazták a blokkokban bemutatott ruhákat.

 

 

 

 

 

A bemutató koreográfiájában felidézték a fekete színhez kapcsolt romantikát, misztikumot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elmúlt hónapok "fekete" eseményei, tragédiái (egy fél országot sújtó árvíz) megérintett minden embert, így Ilonában is az a gondolat támadt, hogy ez a kulturális rendezvény jó alkalmat nyújthat a segítségre, ezért az ingyenes rendezvényen a belépődíj helyett, mindenki egy urnába helyezhette pénzadományát, melyet az est végén Domján Ilona és Farkas Sándor országgyűlési képviselő az est fővédnöke együtt adott át Csöbör Katalinnak Felsőzsolca és térsége országgyűlési képviselőjének.

 

 

 

 

 

Szentes, 2010. 08. 18.

 

.