Felújították a Hajléktalan Szállót

 

 

 

 Felújították a szentesi Hajléktalan Segítő Központ átmeneti szállóját, megoldották az akadálymentesítését, valamint a munkaképesség fejlesztését célzó foglalkozások tartására alkalmas műhelyeket alakítottak ki.

 

 

 

Ennek keretében a külső homlokzatot szigetelték, a keleti oldalának ablakait kicserélték, a fűtést korszerűsítették, a burkolatokat felújították, és néhány új berendezést sikerült beszerezniük. A közeli jövőben szándékoznak két, egyenként 10 négyzetméteres faházat beszerezni, és ott varró és barkácsoló foglalkoztató műhelyt kialakítani.

 

 

 

Ezeknek a céloknak a megvalósítására 33,6 millió forintot nyertek TIOP pályázaton, amihez még 2 millió forint önkormányzat támogatást is kaptak. A kivitelező Csendes és Fiai Bt. úgy oldotta meg feladatát magas színvonalon, hogy közben szünet nélkül működött a szálló. A korszerűsített intézményben látogatást tett Budainé Nagy Katalin, a Dél-Alföldi Regionális Hajléktalan Módszertani Központ munkatársa, aki nagyon kedvezően nyilatkozott a tapasztalatairól.

Szentes, 2010. 08. 10.

 

 

.