A Világbajnokságra készülnek

Magyarország első 5 danos női karate mestere

 

 

Az Oyama Dojoban a nyár ellenére nincs szünet, mert a sportegyesület karatékái világversenyre készülnek. Az Olaszországban megrendezendő Tradícionális Karate Szövetségek részére rendeznek világbajnokságot, melyen részt vesznek a szentesi egyesület sportolói, de a részletekről majd később. Addig is egy ünnepi eseményről kell beszámolnunk.

 

 

 

A nyáron megtartott karate edzőtábor záró napján az izzasztó katlanná váló dojóban (gyorsan lepárásodott az objektívünk is), rendíthetetlenül hangzottak a vezényszavak. Több mint 60 karatés edzett, mikor Brezovai Sándor az egyesület vezetője egy kis figyelmet kért a versenyzőktől. Ekkor jelentette be, hogy van szerencséje bemutatni mindenkinek Magyarország első 5 danos karate mesterét, aki figyelemmel kíséri a felkészülést. Egy pillanatra mindenki értetlenkedve nézett körbe, mert köztudott, hogy hazánkban nincs 4 dannál magasabb rangú mester.

 

 

 

Ekkor lépett oda Sándor Babi Sensei-hez (Sensei Tóth Tivadarné) és adta át neki a Japánnal egyeztetett elismerés, melyet Kancho Roya nevében Brezovai Sándor adott át, ezzel elismerve a 30 év izzadását.

Mondanunk sem kell, hogy megható pillanat volt, amelyet nehéz fokozni, de sikerült azt is. Senpai Erdei Sándor 3. danos diplomáját kapta meg aki mögött 25 év kemény munka áll. Tanítványai példaképe, és a negyed század alatt mindig hű volt a karatéhoz és egyesületéhez. Ezzel az elismeréssel a Honbu mindezt elismerte.

 

 

 

Akkor most térjünk vissza a világbajnokságra való felkészülésre. Marina Di Carrara-ban rendezik a Tradícionális Karate Szakszövetségek ifjúsági és junior karate világbajnokságát.

Erre a versenyre közel 20 versenyző készül az egyesületben.  A nyári edzőtáborok is erre a versenyre készítik fel a sportolókat.

 

 

 

Több súlycsoportban is eséllyel indulnak a magyar fiatalok, mert vannak köztük olyanok, akik Japánban a karate őshazájában is a dobogóra tudták magukat küzdeni.

Addig is jó sok ütés és rúgás áll még előttük az október végi világversenyig. Jó felkészülést kívánunk!

 

 

Szentes, 2010. 08. 27.

 

 

.