Szakmai megújulás a szentesi közoktatási intézményekben

Projektzáró szakmai konferencia

A projekt azonosítószáma: TÁMOP-3.1.4-08/2-2009-0029

 

 

 

Projektzáró szakmai konferenciát rendeztek a Megyeháza KKK dísztermében 2010. június 17-én, melyre meghívást kaptak a projektben résztvevő négy intézmény (Klauzál Gábor Ált. Iskola, Klauzál utcai óvoda, Apponyi téri óvoda, Szent Anna utcai óvoda) pedagógusai, Szentes Önkormányzata és a sajtó munkatársai.  A téma a "Szakmai megújulás a szentesi közoktatási intézményekben" projekt által elért eredmények bemutatása volt.

 

 

 

Szirbik Imre polgármester köszöntőjében elmondta, hogy jelenleg a városban több intézmény felújítása is folyik, de egy iskola, vagy óvoda esetében nem csak a külsőségek számítanak, sokkal inkább a benne folyó oktatás. A 21. század gyermekeit korszerű ismeretekkel kell felvértezni, melyben a pedagógia is kulcsszerepet kap.

 

 

 

Ezután Szabics Aranka projektmenedzser számolt be az egy éve kezdődött folyamatról. A célok között szerepelt a munkaerőpiac igényeinek való megfelelés, az egész életen át tartó tanulás képességének megalapozása, a kompetencia alapú oktatás elterjesztése, a pedagógusok módszertani kultúrájának korszerűsítése, a tanulók képességeinek és kulcskompetenciáinak egyénre szabott fejlesztése, megerősítése.

 

 

 

A projekt keretében a nevelők újszerű tanulásszervezési módszereket is megismerhettek és bővítették tudásukat a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek oktatásának területén. A résztvevők összesen 21 féle képzésen vettek részt és 138 tanúsítványt szereztek meg (30 és 60 órás akkreditált). Az intézmények továbbképzésekre, eszközbeszerzésre, programcsomagok és taneszközök vásárlására fordították az összesen 46 millió forintot.

Szentes, 2010. 07. 07.

 

 

 

.