Megújult a Rákóczi utcai óvoda

 

 

 

Elkészült Szentes felsőpárti városrészének egyik jelentős, több száz családot érintő óvodájának teljes felújítása. A beruházás az Önkormányzati Minisztérium 8/2008. (III.26.) rendelete alapján biztosított támogatásból, illetve Szentes Város Önkormányzata költségvetéséből valósult meg.

 

 

 

A megújult intézmény bemutatását 2010. július 26-án tartották, melyre sok érdeklődő érkezett. A legjelentősebb változás, hogy új tálalókonyhával gazdagodott az óvoda. Az eddig két épületből álló intézmény ezzel a fejlesztéssel egybe épült. A konyha a Rákóczi F. utcai hátsó kapubejáró helyén épült.

 

 

 

A pályázatnak köszönhetően újra lett pucolva a teljes épület és díszburkolatot kapott az udvar. A betonjárdák is eltűntek az intézményből és a csapadékelvezetést is megoldották.

 

 

 

A megnyitó (átadón) Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy meghatódva adja át újra a nagyközösségnek az intézményt mert városvezetési munkája során több mint 30 esztendeje ez volt az első intézmény melyet felavathatott.

 

 

 

Az ünnepség során játékos táncbemutatót láthattunk az óvodásoktól, melynek következtében szem és rekeszizom nem maradt szárazon.

Ezután a résztvevők megtekinthették az óvoda új "szárnyát", majd - na nem úgy ahogy a hajókat szokták felavatni, de - pezsgővel koccintottak az új korszak kezdetére.

Szentes, 2010. 07. 30.

 

 

.