Honvédelmi Miniszter a Műszaki katonák közt

 

 

 

2010. július 29-én csapatlátogatásra érkezett Szentesre, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez Dr. Hende Csaba, honvédelmi miniszter. A rendezvényen részt vett Orosz Zoltán vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar főnök helyettese, Lőrincz Kálmán nyugállományú vezérezredes, a Honvédelmi Miniszter főtanácsadója, Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Horváth József dandártábornok, a MK Katonai Biztonsági Hivatal főigazgató helyettese valamint Farkas Sándor, helyi országgyűlési képviselő.

 

 

 

A miniszter katonai tiszteletadással történő fogadását követően Nyers József mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka jelentésében tájékoztatást adott az ezred történetéről, rendeltetéséről, szervezeti felépítéséről, feladatairól és nemzetközi szerepvállalásban végzett tevékenységéről.  Ezt követően Dr. Hende Csaba állománygyűlésen tájékoztatta a személyi állományt a magyar honvédséget érintő aktuális eseményekről, jövőbeni tervekről. „Tudjuk hova tartunk, de hosszú az út melyet meg kell tennünk” – mondta a miniszter.

 

 

 

Célul jelölte meg, ha az önkéntes tartalékos rendszert jól működő felállítását. A tisztképzés megújítását, amely fontos feladatot fog ellátni a fiatal tisztek nevelésében. Annak az életpálya modellnek a kialakítását, amelyben fontos szempont a kiszámíthatóság, a teljesítmény és az érdem szerinti garantált előmenetel. Ez a katonák számára megteremti a biztos jövőképet, a stabil anyagi hátteret.

 

 

 

Az állománygyűlést követően a vendégek nagy érdeklődéssel tekintették meg az alakulat csapatmúzeumát, majd a Magyar Honvédség egyetlen búvár kiképző bázisán láthatták a kiképzés legfontosabb mozzanatait. Statikus bemutató formájában az alakulatnál rendszeresített technikai eszközöket, felszereléseket szemlélhették meg. A vízi gyakorlótéren PMP pontonelemekből összeállított komppal, majd PTSZ-M közepes lánctalpas szállítójárművel a Tisza vizén ismerkedhettek meg az alakulat vízi akadály leküzdő képességével. Közben a parton megfigyelhették a pontonelemek vízre tételének és összekapcsolásainak folyamatát. A Műszaki Ezred olyan képességekkel rendelkezik, amelyek fontosak, és máshol nincsenek meg. Számít a műszakiakra, a szentesi katonákra – fejezte ki a Honvédelmi Miniszter.

 

 

Szentes, 2010. 07. 31.

 

 

.