Finisben a Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Program előkészítése

 

 

 

A Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Program előkészítése az utolsó fázisába érkezett. Létrejött a beruházás megvalósítását végző 19 projekt társulás és körvonalazódtak a beruházások műszaki és pénzügy feltételei is.

Csongrád megyében az ivóvíz program végrehajtására 8 projekttársulás alakult, összesen 55 település részvételével. Közöttük vannak kisebb társulások – például a Szeged-Algyői és Kistelek-Csengelei társulás 2-2 tagtelepüléssel, de vannak ennél lényegesen több önkormányzatot összefogó társulások, a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulást például 17 tagtelepülés hozta létre.

Elkészültek azok az előzetes műszaki tervek és pénzügyi számítások, melyek alapját képezik az egyes társulások által a KEOP. 1.3.0 konstrukcióban előre láthatóan az ősz folyamán beadandó pályázatoknak.

Az érintett települések lakosságának a program tartalmát lakossági fórumok keretében mutatja be a Konzorcium.

A programot és a Szentes és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulást bemutató lakossági fórumát Szentesen 2010. július 29-én tartották a Polgármesteri Hivatal, Kistanácskozó teremében.

A programmal kapcsolatos bővebb információt a projekt honlapján, www.ivovizunk.hu találhatnak az érdeklődők.

Szentes, 2010. 07. 30.

 

 

.