Új külső, új belső

Megújult a Horváth Mihály utcai Gondozási Központ

 

 

 

2008 tavaszán a Dél-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett pályázati felhívás szerint lehetőség nyílt szociális intézmények infrastrukturális felújításának támogatására. A Gondozási Központ a Horváth M. utcai és a Dózsa Gy. utcai telephelyeink épületei erősen leromlott állapotban voltak, ezért éltek a pályázás lehetőségével. A projekt 2008 augusztusában 54.465 eFt költségvetéssel elkészült, melyet a Képviselő-testület 10 % saját erő rendelkezésre bocsátásával támogatott.

 

 

 

2009. tavaszán vált bizonyossá, hogy pozitív elbírálásban részesült a támogatási kérelem. Az új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program keretében megvalósuló „Szentes Város Gondozási Központ épületeinek rekonstrukciója infrastrukturális felújítása, az ellátottak életminőségének javítása" című, DAOP-4.1.3/A-2008-0021 számú projekt 49.018 e Ft európai uniós forrást nyert céljai megvalósításához.

 

 

 

A közbeszerzési eljárás 3. fordulója után 2009 októberében került sor a nyertes kivitelezővel a szerződéskötésre - hallhattuk Puskásné Halál Ágnestől az épület átadóján.

 

Az UNIBAU-EPSZER Kft. a tél előtt először a tető teljes felújítását végezte el, majd ezt követően került sor a nyílászárók cseréjére. Az épület hőszigetelésével egyidejűleg folytak a belső munkálatok is. Kialakításra került az akadálymentes vizesblokk, több helyiség burkolatcseréje. Tavasszal valósult meg az egész épületegyüttest érintő fűtéskorszerűsítés. Az ellátottak kényelmét szolgáló berendezések is megújultak. Tágasabb és több funkciót szolgáló helyiségek állnak rendelkezésre, bővült a pihenőszobák száma. A munkatársak munkakörülményei is jelentősen javultak az új mosodai berendezések beszerzésével.

Szentes, 2010. 06. 17.

 

 

.