Pedagógusok elismerése

Díszdiplomások

 

 

 

Ihász Istvánné sz. Baranyai Éva  /vas díszoklevél (tanítói)/

1945-ben szerezte meg népiskolai tanítói oklevelét a budapesti        II. kerületi Csalogány utcai Állami Tanító(nő)képző-Intézetben. 1945–47-ig a szentesi Római Katolikus Általános Iskolában helyettes tanítóként dolgozott, majd 1957-től kinevezték a szentesi Köztársaság Téri Általános Iskolába tanítónak, ahol 26 évig 1983-ig, nyugdíjba vonulásáig tanított. Tíz évig vezette az iskolában az alsó tagozatos munkaközösséget. 1974 óta részt vett az Országos Pedagógiai Intézet matematika továbbképzésén és matematika tanfolyamokon előadó volt a városban. 1980-ban Miniszteri dicséretben részesült. 1981-82-ben a IV. osztályosok városi munkaközösségét vezette. Többször kapott rendkívüli előléptetést. Nyugdíjba menetele után 2 évig a Köztársaság Téri iskolában tanított, majd 1985–90-ig a Hámán Kató Általános Iskolában napközi vezető volt.

Jogutód intézményként az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kara Ihász Istvánnénak vas díszoklevelet adományozott. Egészségi állapota miatt sajnos nem lehet jelen, ezért Polgármester Úr otthonában fogja átadni a díszoklevelet.

 

 

Dr. Gilicze Lászlóné sz. Várady Erzsébet /gyémánt díszoklevél (gépírás-és gyorsírástanító)/

1939-ben a szegedi Gyorsírás-, Gépírás- és Szépírástanítói Vizsgáló Bizottság előtt szerezte meg gépírás- és gyorsírástanítói oklevelét. Ezt követően 5 évig a Szentesi Kétéves Női Kereskedelmi Szaktanfolyam, majd 1953-tól – 30 éven át – a Gépíró és Gyorsíró Iskola jogutódjánál a Boros Sámuel Közgazdasági Szakközépiskola gyors- és gépírás kirakatrendező tanára volt. 1977-ben Eredményes Munkájáért Dicséretet kapott az Oktatási Minisztertől, 1978-ban pedig az Országos Gyorsíró- és Gépíró Versenybizottság elismerésben részesítette, mert diákjai kiváló eredményeket értek el. Az 1980-as évektől megbízást kapott érettségi társelnöki kiküldetésre. Szegeden pedig gyorsírói vizsgaelnök volt néhányszor. 1983-ban vonult nyugdíjba, de ezután még óraadóként 1992-ig tovább dolgozott.

Jogutód intézményként a Nyíregyházi Főiskola dr. Gilicze Lászlónénak gyémánt díszoklevelet adományozott.

 

 

Horváth Istvánné (sz. Kadáncz Magdolna Mária) /arany díszoklevél (matematika-fizika szakos tanári)/

1952-ben a hódmezővásárhelyi Állami Tanítóképzőben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. 1951-től előbb gyakorló évét töltötte, majd diplomásként is 1957-ig a külterületi általános iskolában dolgozott.            Ezután 1983-ig, nyugdíjba vonulásáig a Kossuth Téri Általános Iskolában tanított. 1960-ban a Szegedi Pedagógiai Főiskolán matematika-fizika szakos általános iskolai tanári oklevelet is szerzett. 1973-ban Miniszteri Dicséretben  részesült.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Tanárképző Kara Horváth Istvánnénak arany díszoklevelet adományoz, melyet a tanévnyitó ünnepségen fog átvenni.

 

 

 

Horváth István József /arany díszoklevél (matematika-fizika szakos tanári)/

1953-ban a kecskeméti Állami Tanítóképzőben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. 1952-től előbb gyakorlónevelőként, majd diplomásként is 1957-ig a kiskunmajsai Állami Általános Iskola külterületén dolgozott. Ezt követően a Szentes Külterületi Általános Iskolánál igazgatóhelyettesként, ezután 2 évig a városi, 10 évig pedig a járási Művelődésügyi Osztályon népművelési felügyelő beosztásban dolgozott. 1960-ban szerezte meg matematika-fizika szakos általános iskolai tanári oklevelét a Szegedi Pedagógiai Főiskolán. 1970. szeptemberétől 1993-ig, nyugdíjba vonulásáig a 603. Sz. Ipari Szakmunkásképző Iskolában tanított. 1979-ben Miniszteri Kitüntetést, 1991-ben Kiváló Pedagógus elismerést és 2009-ben Csongrád Megyéért Emlékérmet kapott.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Tanárképző Kara Horváth Istvánnak arany díszoklevelet adományoz, melyet a tanévnyitó ünnepségen fog átvenni.

 

Márkus László / arany díszoklevél (tanítói)/

1960-ban a Jászberényi Tanítóképzőben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. Tanítói pályáját Tolna megyében, Mucsfán kezdte 1958-ban. A diploma megszerzését követően 5 éven át, 1965-ig, Kiskunhegyesen volt tanyasi tanító. Ezután 1973-ig a Szentes Külterületi Iskolák Igazgatósága fennhatósága alatt álló intézményekben tanított, 1967-ig Belsődónáton, majd 6 éven át a Lapistói iskolában. 1973-tól 1975-ig Szentesen a Deák Ferenc utcai Általános Iskolában dolgozott. Ezt követően nyugdíjazásáig, 13 éven át a Berekháti Általános Iskolában dolgozott. 8 éven keresztül korrekciós első osztályt tanított. Ugyanebben az intézményben 1977-től az úttörő mozgalom megszűnéséig csapatvezetőként tevékenykedett. Az iskolába járó roma származású és tanyán élő gyerekeknek (80-90 fő) minden nyáron tábort szervezett hazánk különböző tájain. Minden ősszel 4-5 napos autóbuszos országjáró kirándulást  szervezett  60-80 gyermek számára. 1988-ban Kiváló Munkáért kitüntetést kapott.

Jogutód intézményként a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kara Márkus Lászlónak arany díszoklevelet adományozott.

 

 

 

Medgyesi István /arany díszoklevél (biológia-földrajz szakos általános iskolai tanári)/

1960-ban szerezte meg a Szegedi Tanárképző Főiskola biológia-földrajz szakos általános iskolai tanári oklevelét. Még ebben az évben kinevezték a Bokrosi Általános Iskola tanárának, ahol biológiát, földrajzot, testnevelést és kémiát tanított. 1964-ben biológia-földrajz szakfelügyelőként dolgozott, Szentes, Csongrád és Szentes Járás általános iskoláit felügyelte. 1966-ban áthelyezték a Szentes Deák Ferenc utcai Általános Iskolába. 1970-től 1971-ig Szentes Város Művelődési Felügyelője volt, innen került vissza a Szentes Deák Ferenc utcai Általános Iskolába, ahol 1981-ig tanított. 3 év elteltével, 1984-ben áthelyezték a Klauzál Gábor utcai Általános Iskolába. Itt általános iskolai tanárként és napközi vezetőként  tevékenykedett nyugdíjazásáig, 1998-ig. Nyugállományba vonulása után sem szűnt meg a kapcsolata az iskolákkal: részt vesz az Erdei Iskola Mozgalomban, 2001/2002-es tanévben helyettesítő nevelőként a Kiss Bálint Református Általános Iskolában, majd 2003-ban a Petőfi Sándor Általános Iskolában biológia-földrajz tantárgyakat tanított.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Tanárképző Kara Medgyesi Istvánnak arany díszoklevelet adományoz, melyet a tanévnyitó ünnepségen fog átvenni.

 

 

A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztere nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérem  elismerést adományozott:

 

 

Nagy Istvánné - a Központi Óvoda Farkas Antal Utcai Tagóvodájának csoportvezető óvónője

1970-ben kezdte óvónői pályáját. Munka mellett végezte el a Szarvasi Óvónőképzőt. A diploma megszerzése után Bokroson volt óvónő. 1977.  óta - kisebb megszakításokkal - dolgozik a Farkas Antal Utcai Óvodában csoportvezető óvónőként.

Mindig törekedett az új módszerek megismerésére, folyamatosan bővítette szakmai tudását, például:
- Néphagyományok, Népi-játékok az Óvodai és Iskolai Nevelésben,
- Intézményértékelés és minőségbiztosítás az óvodában,
- Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel tanfolyamokat végezte el.

Meg van benne mindaz a tudás, szeretet, mérhetetlen türelem, és mély alázat, amely a pedagógusi hivatáshoz elengedhetetlen. Kiemelkedően jó érzékkel látja meg mind a mai napig  a kis gyermekekben szunnyadó tehetséget. Mély meggyőződéssel, elhivatottsággal, és hittel mutatja meg minden kis óvodásnak a magyar nép szellemi kultúrájának gyökereit, és féltő gondoskodással ápolja azt. Az évek során sem múló tiszta gyermekszeretete igazán példa értékű lehet minden fiatal pályatársának.

1987-től 10 éven át az óvoda gyermekvédelmi felelőse volt. 1999-ben „Kiemelkedő Pedagógiai Munkájáért” városi kitüntetésben részesült. 2001. szeptemberétől a szentesi Zöldág Egyesület  néptáncosa, tagja volt a helyi Óvónői Kórusnak.

40 éves pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

 

 

Baloghné Tekse Éva - a Rigó Alajos Általános Iskola, Szakiskola gyógypedagógusa

1968-tól  a Csecsemőotthonban dolgozott. 1973-tól a szentesi Nevelőotthonban lett csoportvezető nevelőtanár. Közben elkezdte gyógypedagógiai tanulmányait és 1979-ben a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző főiskolán oligofrén- és pszichopedagógia  szakon diplomát kapott.

1996-ban csoportvezető gyógypedagógusként megkezdte tevékenységét a mai Rigó Alajos Általános Iskola, Szakiskolában, a Kozmutza Flóra Általános Iskola, Szakiskola Tagintézményében. Pedagógus évei alatt többször volt osztályfőnök és sok éven át segítette az iskola diákönkormányzatának munkáját DÖK vezető tanárként. Ez idő alatt kiemelkedő szervező munkáját dicséri a sok iskolai szintű kirándulás az ország legkülönbözőbb tájaira. Ő szervezte és vezényelte le az iskola fontosabb ünnepségeit. Szabadidejét sem kímélve gyűjtötte ezekre az alkalmakra az ajándékokat és más hozzájárulásokat a szponzoroktól. Kiemelten hangsúlyos volt diákönkormányzati munkájában, hogy az iskola névadójáról méltóképpen emlékezzenek meg a tanulók. 2007-től nyugdíj mellett végezte tovább munkáját.

37 éves pedagógiai munkássága elismeréseként és nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

Dr. Bácskainé Fazekas Márta - a Horváth Mihály Gimnázium és Szakképző Iskola tanára

1976-ban szerzett diplomát a szegedi József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának orosz nyelv és irodalom - francia nyelv és irodalom szakán. Tanári munkáját 1976-ban kezdte a Horváth Mihály Gimnáziumban, orosz és francia nyelvtanárként. 1984-től 4 évig Franciaországban élt és dolgozott, nevelte gyermekeit. 1988-ban a Strasbourgi Társadalomtudományi Egyetemen szakirányú továbbképzésben vett részt. 2003-ban a Marc Bloch Tudományegyetem tanúsítványa alapján "Nagyon tiszteletre méltó" minősítéssel doktori fokozatot szerzett a Nyelvtudomány: Nyelvészet, fonetika, Informatika tudományterületéből.

1996-tól igazgatóhelyettes volt, majd 2000-től 7 évig volt a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója.

A tanításban nagyon lelkiismeretes, megbízható, alapos munkát végez. Rendkívül színes egyéniség. Tanítványai a biztos tudás birtokában felvételizhetnek a felsőoktatási intézményekbe. Az idegen nyelv oktatása mellett a Gimnáziumban számtalan területen kiemelkedő munkát végez. Az iskolai Minőségfejlesztő csoport aktív tagja. Rendszeresen részt vesz az irodalmi-drámai tagozat munkájában, közreműködik a francia nyelvű színdarabok betanításában. A pécsi Frankofon Fesztiválokat évről évre diákjai nyerték meg és jutottak tovább a külföldi Frankofon Fesztiválokra. Rendszeresen vitte tanítványait francia nyelvi versmondó-, ének-, szépkiejtési-, fordítási versenyekre is, ahol általában dobogós helyezéseket értek el. Kollégái és tanítványai is tisztelik és szeretik.

30 éves pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából a pedagóguspálya lezárásaként, oktató-nevelő munkája elismeréseként kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

 

Valkai Attiláné - a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola műszaki tanára

1969-ben szerezte meg felsőfokú végzettségét a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán gépészmérnök és műszaki tanár szakon. Később Auto-CAD (számítógéppel tervezett műszaki rajz) szoftver nemzetközi vizsgát is tett. A diploma megszerzését követően a szentesi Kontakta alkatrészgyárban műszaki rajzoló volt, majd szaktechnológusként dolgozott 17 éven keresztül. A helyi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában először mint óraadó tanár volt, majd 1980 óta műszaki tanárként dolgozik. Tanulóival az országos szakmai versenyeken, az alábbi szakterületeken rendszeresen az első hat helyezést érte el: műszaki rajz, géprajz, gépelem, dízelmozdony-szerelő, Auto-CAD. A felnőttoktatásban is aktívan tevékenykedett. Több éven át a TIT szervezésében műszaki rajzolói tanfolyamot tartott és vizsgáztatott. Részt vállalt a gépésztechnikus képzésben és a hegesztő tanfolyamok elméleti oktatásában is. Az Oktatási Hivatal szervezésében történő emelt szintű érettségi vizsgákon és a Kereskedelmi- és Iparkamara vizsgáin is aktívan részt vett.

30 éves pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

Bánfi Zsófia - a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola tanára

1970-ben Marosvásárhelyen a Pedagógiai Főiskola matematika karán általános iskolai matematika tanári oklevelet szerzett. 1981-ben a kolozsvári BABES BOLYAI Egyetem matematika szakán szerzett középiskolai matematika tanári diplomát. 1997-98-ban a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola keretén belül oktatás-informatikus szakképzésen vett részt.

1969-től 23 éven át megszakítás nélkül Romániában tanított. 1992-től az Eperjesi Általános Iskolában matematikát és informatikát tanított. 2001-ben kezdett el tanítani a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában.

Precíz, megbízható munkájával szép eredményeket ért el tanítványaival mind nappali, mind az esti tagozaton.

41 éves pedagógiai munkássága elismeréseként és nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

Buleca Jenő - a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola műszaki tanára

1969-ben a kecskeméti Felsőfokú Gépipari és Automatizálási Technikum Gépgyártás technológiai szakán végzett. 1973-ban a kecskeméti Gépipari Automatizálási Műszaki Főiskolán gépgyártás technológusi, '74-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán műszaki tanári végzettséget szerzett. 1976-ban a Közlekedési Felügyelet szakoktatója volt. 2003-ban a budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli karán közgazdász szakmérnöki diplomát is szerzett. 2004-ben Békéscsabán a Regionális Munkaerő-fejlesztő és Képző Központban pályaválasztási és pályaorientációs szakképesítő vizsgát tett. 2005-ben Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán közoktatási vezető, pedagógus szakvizsgát is szerzett. 1968 óta a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola pedagógusa, ahol tanárként, igazgatóhelyettesként és gyakorlati oktatás vezetőként dolgozik. Elsősorban az esztergályos, majd  szerszámkészítő szakmákat oktatott.  1972-ben részt vett a gazdasági ismeretek tantárgy országos bevezetésében, és ekkor kezdett érdeklődni a gazdasági tudományok iránt. Az iskolai szervezésű tanfolyamok mellett több szervezetnél (ATI, TIT, MTESZ, MHSZ) is bekapcsolódott a felnőttképzésbe. 1980 óta az Építő és Faipari Dolgozók Szakszervezetének támogatásával a Szakmunkástanulói Szakszervezet alapszervezetét is vezeti.

42 éves pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

A 12/1998.(V.29.) Kt. számú rendelet alapján 2010. évi Pedagógusnap alkalmából kimagasló munkájuk elismeréseként az alábbi személyek kapnak kitüntetést:

  

Főtanácsosi címet kap:

 

 

Szelesné Mohácsi Éva

1975 óta van a pedagógus pályán, magyar-történelem szakos tanárként dolgozik. A Koszta József Általános Iskolában a kezdetektől, 27 éve tanít, 1999-től nevelési igazgatóhelyettes. Nagy rutinnal és szakmai felkészültséggel látja el ezt a feladatot, toleránsan segítve a nevelőtestület munkáját. A történelem tanításában kiváló eredményeket ér el, mind a kiemelkedő képességűek, mind a felzárkóztatásra szorulók körében. Tanítványai a városi, megyei, területi versenyeken rendszerint az élvonalban végeznek.

2000-ben „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesült.

Pedagógiai munkássága elismeréseként főtanácsosi címet kap.

 

 

 

 

 

Tanácsosi címet kapnak:

 

Bárányné Tóth Csilla

Óvodapedagógusként a kezdetektől fogva színvonalas, tartalmas nevelő-fejlesztő munkára törekszik. Szakmai elkötelezettségét mutatja, hogy sokféle képzésen vett részt, és megszerzett ismeretei segítették a Helyi Pedagógiai és a Minőségirányítási Program kidolgozását is. Fontos célkitűzése, hogy a világra nyitott, érdeklődő, jól felkészített gyermekek kerüljenek iskolába. 2009-ben óvodai környezeti nevelő szakvizsgás képesítést szerzett. Az itt tanultakat maximálisan beépíti a gyermekek mindennapi fejlesztési lehetőségeibe. Természet- és környezetvédelem iránti elhivatottsága hatással van a gyermekekre, szülőkre, és a kollégáinak szakmai munkaközösséget hozott létre, ahol megosztja tudását, tapasztalatait, sok-sok ötlettel segíti a környezeti nevelés mindennapi gyakorlatát. 2000 óta a Szent Anna Utcai Óvoda Alapítványának kuratóriumi elnöke. Pályázatok írásában, alapítványi rendezvények szervezésében kiemelkedő teljesítményt nyújt. Pedagógiai hivatástudatát, szakmai tevékenységét nagyfokú önzetlenség jellemzi.

2002-ben „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesült.

Pedagógiai munkássága elismeréseként tanácsosi címet kap.

 

Lakatos Józsefné

Óvodapedagógusként szembesült azzal, hogy vannak gyermekek, akik nem tudják a lépést tartani a többiekkel, s érezte, hogy ő az, aki többet tehet értük. Ezért a felelősséget felvállalta, maga köré gyűjtötte őket és továbbképzések sorozatán vett részt azért, hogy minél jobban fel tudja őket zárkóztatni társaikhoz. Vezetői is felismerték, hogy személyében egy különösen elfogadó és rugalmas kollégát tudhatnak magukénak, ezért 2003-ban, 30 év szakmai tapasztalattal a háta mögött a Kossuth Utcai Munkáltatói Körzet főállású fejlesztő pedagógusának nevezték ki. 2005-ben szakvizsgát is szerzett, a Pedagógiai Szakszolgálat megalakulásával áthelyezéssel került az Egységes Pedagógiai Szakszolgálathoz. Jelenleg a város 7 különböző óvodájában tevékenykedik, ahol becsületesen és teljes elkötelezettséggel dolgozik.

2000-ben „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesült.

 

 

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete 251/2009.(XI.27.) Kt. számú határozatával megalapította a "Tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkásságáért" elismerést, melyet 2010-ben a Művelődési és Oktatási Bizottság Balogh Teréziának - a Koszta József Általános Iskola tanárnőjének, munkaközösség vezetőjének ítélte oda.

 

1978-ban szerzett matematika-kémia szakos diplomát a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. A Koszta József Általános Iskolában 1981 óta dolgozik. Az általános iskolai matematika, kémia tanítás olyan szaktekintélye, aki a napi gyakorlatban végzett kreatív pedagógus tevékenységen túl a helyi-, regionális-, olykor országos szinten végzett szervezőmunkáján keresztül vált a szakmai körökben elismertté. Szaktantárgyai népszerűsítéséért végzett munkája leginkább a tanítványai körében elért tantárgyszeretetben, eredményességben és később a középiskolákban megkövetelt tudásszintekben mérhető. Innovatív munkájával élenjáró a tantestületben, szaktárgyi módszereiben már évek óta alkalmazza a projektmódszert, matematikából 2005 óta tesztelője, majd mentora, illetve előadója a kompetenciafejlesztő programcsomagok alkalmazásának országos szintű megvalósításában. Egyéniségének meghatározója a tantárgy- és gyermekszeretet. Nagyon fontosnak tartja a tehetséggondozást, ezért mindig szorgalmazta kollégái továbbtanulását, s ő maga is számtalan tanfolyamon, képzésben vett részt, szerzett újabb módszertani ismereteket. A regionális Curie Környezetvédelmi Versenyek főszervezője. Az Ő személyisége miatt  ad helyszínt a Koszta József Általános Iskola a regionális és megyei versenyeknek, a Curie Országos Matematika, a Zrínyi Ilona, a Varga Tamás és Kalmár László Matemaika Versenyeknek. Tanítványai rendszerint az országos versenyek első 10 helyén, kiváló eredménnyel végeznek. Tudását átadva segíti kollégáit - munkaközösség-vezetőként - intézményi és városi szinten is. Saját példamutatással ösztönöz a folytonos megújulásra, a legkorszerűbb pedagógiai módszerek megismerésére és alkalmazására Az Iskola Közalkalmazotti Tanácsának elnöke, és Ő az intézményi minőségbiztosítás vezetője is. Sikeres pályázataival nyert anyagi segítséggel valósult meg részben az iskola tárgyi-technikai felszereltségének fejlesztése. Az intézmény informatikai, matematikai oktatásának erősítését a számítógépes park bővítésével, matematika tagozattal, nívócsoportok kialakításával segítette.                A városi TIT elnöke, számtalan társadalmi és civil szervezet kuratóriumi tagja, vezetője.

Szakmai tekintélynek örvend nemcsak a városunkban, hanem a megyében is, s a munkájához kötött területen országos szinten is. Népszerűsítő, buzdító munkájának eredménye, hogy a versenyeken részt vevő gyerekek és csapatok száma nagyon magas a Koszta iskolában. Áldozatos munkájáért nemcsak a tanulók, hanem a szülők is nagyon hálásak.

1987-ben Főtanácsosi címet, 2000-ben Tudományos Ismeretterjesztésért Ezüst Fokozatot és Hevesy György Emlékplakettet a kémia tanításért, 2001-ben Richter Gedeon Díjat szintén a kémia tanításért, 2005-ben „Szentes Városért” emlékplakettet kapott.

A "Tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkásságáért"  kitüntetésben részesül.

 

 

„Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesülnek:

 

 

 

Szobota Imréné

28 éve dolgozik óvodapedagógusként a Kertvárosi Óvoda Rákóczi Utcai Óvodájában. Különösen jó eredményt ér el a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésében. 1997-ben megszerzett nevelőtanári végzettségével óvodapedagógus munkáját pedagógiailag megújította. 1995-től a dolgozói közösség bizalmát élvezve munkahelyi szakszervezeti vezető, 2008-tól városi szakszervezeti vezető.

A közösségért végzett és szakmai munkájáért „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

Valkai Lászlóné

Több mint 21 éve dolgozik óvodapedagógusként. Kezdetektől a volt Köztársaság Utcai Óvodai Munkáltatói Körzet munkatársi közösségének meghatározó egyénisége. Városi helyettesítőként bármely közösségbe jól beilleszkedett. Jelenleg a Kertvárosi Óvoda Dr. Mátéffy Ferenc Utcai Tagóvodájában dolgozik. Segítőkész, humánus emberi magatartásával nagyban hozzájárult a kollektív szellemiség kialakításához, az óvoda arculatának, hagyományainak megteremtéséhez. Derűs, kiegyensúlyozott egyénisége jó légkört teremt a csoportban, a gyerekek szeretettel és bizalommal fordulnak hozzá. Munkája és személyisége jelentősen hozzájárul a csoport és az óvoda elismertségéhez, pozitív megítéléséhez.

Több évtizedes magas színvonalú  munkájáért „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

Katona-Kis Andrásné

34 éve dolgozik óvodapedagógusként, ebből 31 éve a Központi Óvoda Farkas Antal Utcai Tagóvodájában.  Határtalan szeretettel, türelemmel, megértéssel fordul minden óvodába járó gyermek felé. Nagy elhivatottsággal és mély szakmai alázattal végzi munkáját. Lelkiismeretesen irányítja az óvoda alapítványát, pályázatokat ír, jótékonysági bálakat szervez. Aktív tagja az óvoda nevelőtestületéből alakult amatőr színjátszó csoportnak, amelyet játékosságával, humorával mindig jókedvre derít.

Eddigi munkássága alapján „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

 

 

 

Döméné Kardos Ágnes

18 éve a Deák Ferenc Általános Iskola és Damjanich János Tagiskola tanára. Pedagógiai tevékenységét az elmúlt években több továbbképzésen való részvétellel frissítette pl.: diszlexia prevenció, tanulásmódszertan tanítása, integrált nevelés elmélete és gyakorlata. A magyar nyelv és irodalom tanítása során a továbbképzéseken megszerzett ismereteket alkalmazza, új oktatási módszereket vezetett be a tanítási óráin. Rendszeresen az iskolai megemlékezések ünnepi műsorait rendezi és szervezi, a Deák-Diák-Show egyik szervezője. Tanítványait felkészíti különböző vers- és prózamondó versenyekre, ahol az elmúlt években városi, illetve megyei szintű helyezést értek el.

A szakmai munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

Kádárné Busi Gyöngyi

25 éve a Klauzál Gábor Általános Iskola kiváló tanítója. Munkáját a gyermekek és a szakma iránti szeretet jellemzi. A szülők és a tanítványai is szeretik, tisztelik, szívesen íratják hozzá első osztályba a gyermekeket. Tevékenységére a hozzáértés, a magas fokú igényesség, következetesség jellemző. Kiemelkedő eredményeket ér el a tanítási órákon, tanulmányi versenyeken. Állandó megújulás vezérli tevékenységét. A végzős tanítóképzősök szakmai gyakorlatát nagy odafigyeléssel, emberi és pedagógusi példamutatással vezeti.

Az eddigi aktív, sokoldalú, az iskola érdekében sokat vállaló munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

 

 

Szemerédi Beáta

16 éve dolgozik a Petőfi Sándor Általános Iskolában, magyar nyelv és irodalmat, ének-zenét, angol nyelvet tanít. Oktató-nevelő munkáját elhivatottsággal végzi. Jó kapcsolatot alakít ki a tanítványaival és azok szüleivel egyaránt. Tanítványai közül sokan választják az emeltszintű angol képzést a középiskolában. Az iskolai rendezvények szervezésében részt vesz, aktív megvalósítója a több éve sikeres finnországi csere kapcsolat programjainak. Munkáját példaértékűen végzi.

A szakmai munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

 

Mélykútiné Németh Kornélia

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont lelkes népzene, citera tanára, az iskolában működő „Margaréta Citerazenekar”-nak, valamint a városi Pengető Citerazenekarnak a vezetője is. 8 éve foglalkozik az iskolában a citera-játékosok utánpótlásának nevelésével. Számtalan helyi és városkörnyéki fellépés mellett 2005-ben az Országos Népzenei Versenyen Gödöllőn Nívódíjat nyertek. A Pengető Citerazenekar vezetésével már többszörös  „Arany Páva-Díjas” együttes. A citerázás mellett sok növendéket készít fel népdaléneklési versenyekre is, akik közül sokan nyertek előkelő helyezést megyei, regionális és országos döntőkben. A nyári szünetekben számtalan néprajzi, népzenei tábor előadója, oktatója.

A népi értékek közvetítője, a citerajáték országosan elismert előadója és pedagógusa.

Eddigi munkája, értékteremtő tevékenységeként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

 

Dimákné Sebők Veronika

20 éve a Kiss Bálint Református Általános Iskolában matematika és német tantárgyat tanít. Igazi kreatív nevelő, aki tele van ötletekkel, jó érzékkel ragadja meg nem csak az oktató, de a nevelőmunkát is. Színvonalas kulturális programok, ünnepségek, eredményes versenyek, bemutató órák fűződnek nevéhez. Évek óta városi és iskolai munkaközösség-vezetőként irányítja a német, illetve a természettudományi munkaközösséget. Gyakran vesz részt továbbképzéseken, s rendszeresen tart előadásokat, prezentációkat a kollégáinak. Kiváló szervezési képességekkel rendelkezik, tehetséges, megbízható pedagógus. Személyisége, szakmai tekintélye és nyitottsága; érdeklődése az új és korszerű iránt példaértékű.

A szakmai munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

Ádám Zsuzsa

27 éve a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola kertészmérnök, mérnöktanára. Szakmai felkészültsége az egyik legjobb a szakmában, és mivel pedagógiai munkája is kiváló, át is adja tudását a tanulóknak. Magas követelményt állít, amely a versenyeredményekben tükröződik. A tanulók gyakorlati munkájának szervezésekor sokszor segíti a város rendezvényeinek díszítését, dekorálását, amiért külön köszönet illeti. 1996-ban főtanácsosi címet kapott, 2001-ben a „Virágkötő mester” címet nyerte el.

Közel három évtizedes munkájával sokat tett a dísznövénykertész és a virágkötő tanulók oktatásáért, a jó eredmények eléréséért, az iskolai oktatás színvonalának emeléséért, ezért „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

Cseh Lajos

22 éve van a pedagógus pályán. 8 éve földrajzot és rajzot tanít a Horváth Mihály Gimnázium és Szakképző Iskolában. Kezdettől fogva szívügyének tekintette a tehetséges diákok felkarolását, tanórákon kívül szakkörökön, felvételi előkészítőkön, versenyre való felkészítéseken foglalkozik diákjaival. Következetes, céltudatos, egyenletesen magas színvonalú munkát végez.

A szakmai munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

Kun Erzsébet Lídia

10 éve dolgozik a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola  a Horváth Mihály Gimnázium és Szakképző Iskola Tagintézményében német-francia szakos tanárként. 3 éve tagintézményvezető-helyettesként aktívan segíti az iskolavezetés munkáját. Munkája mellett folyamatosan képzi magát. Tanári nevelő-oktató munkája és az iskola fejlődése érdekében végzett tevékenysége átlagon felüli. Munkáját példás fegyelem, igényesség, pontosság, megbízhatóság jellemzi. Mindent megtesz azért, hogy a német és a francia nyelvet népszerűsítse, a tanulói sikeres érettségi vizsgát, nyelvvizsgát tegyenek. A németországi diákcsere kapcsolatok kiépítésében aktívan részt vett.

Több éve végzett szakmai munkája alapján „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

 

Remzső Sándor

27 éve a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola Tagintézményének okleveles villamosmérnök tanára. Kezdetben erősáramú szakmai elméleti tantárgyakat tanított, az iskola profilváltása után az elektronika oktatása került előtérbe. Szakmai tudását önképzéssel fejleszti. Munkáját széleskörű szakmai ismeretek birtokában, rendkívüli alapossággal és precizitással végzi. Óráin a tudományos ismeretek átadását sajátos humorával fűszerezi, ezért népszerű az ifjúság körében.

A szakmai munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

 

„Kiemelkedő közszolgálati munkájáért” kitüntetésben részesülnek:

 

Ágoston Erika

24 éve dolgozik a Terney Béla Kollégiumban, mint kollégiumi titkár, pénztáros. Tevékenységét mindig  a fegyelmezettség, precizitás jellemzi. Munkája igen sokrétű, széleskörű ismereteket igényel, az alapfeladatain túl részt vesz a kollégiumi élet szervezésében, a szállástevékenységből adódó feladatokat magas színvonalon látja el, a diákok étkeztetésének megszervezésében is nagy szerepe van.              A kollégium vezetősége és munkatársai bármilyen problémával fordulhatnak hozzá, segítőkészségére mindenkor lehet számítani. 1999-ben munkatársi címet kapott.

Mint a kollégium elismert dolgozója, köztiszteletnek örvend a diákok, szülők, valamint a kollégái körében.

„Kiemelkedő közszolgálati munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

 

Vígné Szalkay Zsuzsanna

13 éve dolgozik a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvodában dajkaként. Mind a gyerekek, mind a szülők körében nagy népszerűségnek örvend, mert nagy szeretettel foglalkozik a rábízottakkal. Mindig mosolyog a kicsikre, nagy felelősségtudattal, áldozatosan végzi munkáját. Pontossága és megbízhatósága kapcsán az adminisztratív feladatok ellátásában is mindig lehet rá számítani. Az óvoda átköltöztetésében (Villogó utcából az Erzsébet térre) is nagy szerepet vállalt. A munkatársak és a vezetőség is hálás, hogy ilyen nagyszerű személyiséggel dolgozhatnak együtt.

„Kiemelkedő közszolgálati munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

 

Szakszervezeti kitüntetések átadása

 

Eötvös József Emlékérem Ezüst fokozat kitüntetést kap (emlékérem+virágcsokor):

•             Dr. Magyar Jánosné nyugdíjas tanárnő

•             Szilágyi Szilvia a Petőfi Sándor Általános Iskola tanítónője

•             Bugyáné Bakó Veronika a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola tanárnője

 

Eötvös József Emlékrem Bronz fokozat kitüntetést kap (emlékérem+virágcsokor):

•             Dr. Bácskainé Fazekas Márta a Horváth Mihály Gimnázium tanárnője

•             Dr. Sternné Fejér Márta nyugdíjas tanárnő

•             Molnár Lászlóné nyugdíjas óvodapedagógus

•             Dr. Holecska Jánosné nyugdíjas tanítónő

•             Répás Istvánné a Petőfi Sándor Általános Iskola takarítónője

•             Piti Péter Pálné a Petőfi Sándor Általános Iskola takarítónője

•             Takács József a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola szakoktatója

•             Baloghné Tekse Éva a Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola gyógypedagógusa

•             Bódi Károlyné a Központi Óvoda Apponyi Téri Tagóvoda dajkája

•             Udvardi Ildikó a Központi Óvoda Apponyi Téri Tagóvoda óvodapedagógusa

 

Szentes, 2010. 06. 29.

 

 

.