Népi vásár + Pom Pom Gyermeknap

 

 

 

A Kossuth téren június első vasárnapján hagyományosan kirakodóvásár várja a közönséget, párosulva a városi gyereknappal. A művelődési központ népszerű rendezvénye három évtizedes múltra tekint vissza, amit mindig nagyon vár kereskedő és vevő, felnőtt és gyerek egyaránt.

Múlt vasárnap az időjárás is kegyeibe fogadta a kavalkád résztvevőit. Az ország minden részéből érkezett árusok sátraiban a portékák széles arzenálját találhatta a nézelődő. Bár a modern termékek is mindinkább helyet követelnek a kínálatban, a népi jelzőnek azért még mindig van létjogosultsága a rendezvény megnevezése előtt. A térre kilátogató sokadalom láthatott kelméket, prémeket a nyár eleji forróságban, de egy ruhás sátornál marhabőr öveket is árultak, székely rovásírással díszítve, odébb kékfestő köténykék kellették magukat. Dédnagyapáink korát idéző bódé is szórakoztatta az érdeklődőket: Paprika Jancsi Csúzlidájában folyamatos kerékpártekeréssel mozgatott bábukat kellett parittyával eltalálniuk a sorban álló gyerekeknek.

 

 

 

A rendezvényen készült képek ITT tekinthető meg!

 

A vásárral párhuzamosan került megrendezésre a Pom Pom Együttes gyermeknapja, melynek pikantériája az volt, hogy ezen a napon délelőtt a 20 évvel ezelőtti felállásban zenélt az együttes és pár óra elteltével már napjaink összeállításában szórakoztatták a közönséget. Ennek a rendkívüli felállásnak az volt az apropója, hogy idén ünnepli 20 éves születésnapját a Pom Pom Együttes.

Szentes, 2010. 06. 17.

 

 

.