Nagyhegyi Nyári Napok

 

 

 

Évekkel ezelőtt már örülhettek a nagyhegyi városrészben lakók ennek a rendezvénynek, amely most újra indult Makra Zoltánnak köszönhetően.

Sokan nem tudják, hogy miről híres Szentes ezen városrésze! Itt található közép Európa legalacsonyabb és egyben leglaposabb hegye a „Nagyhegy”! A tengerszint felett 88 méterrel fekszik és egy magasabb pont található nála, az pedig a tiszai védőgát! ;-)

Egyébként Nagyhegy a nevét a szőlészetben használt hegyközségei terület-elnevezésről kapta és semmi köze a geológiához. De most térjünk vissza a rendezvényhez ...

 

A két napra tervezett program, egy napra szűkült, mert a pénteki szűnni nem akaró eső mindenkit otthonmaradásra késztetett, pedig csak egy felhő volt Magyarország felett! (Mely az egész országot beborította!). A legbátrabbak ennek ellenére Gazsó-Szűcs duó zenéjén és a tűzzsonglőrök produkcióján szórakozhatott.

 

 

 

Másnap viszont senki nem akart hinni a szemének, mert ragyogó napsütés várta a rendezvényre érkezőket. Délelőtt a sporté és a főzésé volt a szerep. Így sokan fociztak, teniszeztek a gasztronómiában jártasok viszont a főzőversenyre neveztek be.

 

 

 

A főzőversenyben nem volt kategória, így a marhalábszártól a halászlén és a körömpörköltön át a nyúlpörköltig nagy volt választék. Az ételek zsűrizése sem volt kis feladat, mely Dömsödi Imre mesterszakácsra várt.

 

 

 

Az ebéd után jöttek a technikai bemutatók, melyek közül kiemelnénk az aszfaltos pályán felállított gokart pályát. Itt mindenki kipróbálhatta, hogy milyen érzés fenekünk alatt 2 cm-rel, az aszfalt felett száguldozni.

 

A rendezvény képei ITT tekinthető meg!

 

 

Szentes, 2010. 06. 30.

 

 

.