Műszaki és Rendőr napon jártam

 

 

 

„Műszaki és Rendőr napon jártam” címmel rajz és fotókiállítás nyílt Szentesen, a Hegedűs László Helyőrségi Klubban 2010. június 3-án.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj 2010. április 30-án rendezte meg a nagyszabású nyílt rendezvényét, a Műszakiak Napját, mely közösen került végrehajtásra a Rendőrség Napjával. Az évről-évre nagy tömegeket vonzó rendezvényt az ez évben is nagy izgalommal várta Szentes és a környező települések lakossága. A nagy érdeklődésre való tekintettel az alakulat rajz és fotópályázatot hirdetett a megjelentek között. Pályázni lehetett a látottak alapján elkészített rajzokkal, valamint a rendezvényen készített fotókkal.

 

 

 

A beérkezett legjobb pályamunkákat tekintheti meg az érdeklődő közönség a megnyílt kiállításon. Jelentős számú érdeklődő előtt Berki Gáborné, a Hegedűs László Helyőrségi Klub igazgatója nyitotta meg a bemutatót. Beszédében kiemelte, a laktanyai rendezvény előtt  megfogalmazódott az a gondolat, hogy az óvodások, iskolások, látogatók élményeiket megörökíthetik, visszaadhatják azokat az eseményeket, amelyeken nagyszerűen érezték magukat.

A pályázatra nevezett anyagokat szakmai zsűri bírálta el, és a legjobb alkotásokat díjazásban részesítette a megnyitó alkalmával. A díjakat Nyers József mérnök ezredes, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj parancsnoka, és Balogh Szabó Imre alezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság, kapitányság vezetője adta át. A rajzpályázaton első helyezést ért el Hajdu Luca, a Petőfi utcai Általános Iskola 3.B. osztályos tanulója, kinek távollétében a díjat édesanyja vette át. A fotópályázat  legjobb alkotásáért a díjat  Miklósik Tamás zászlós, az alakulat katonája vehette át.

A kiállítás megnyitója után az iskolások, és a katonák is elmélyülten nézegették a legjobb alkotásokat, melyek között örömmel fedezték fel saját alkotásaikat is.

 

Szentes, 2010. 06. 07.

 

 

.