Megújult a felsőpárti idősek klubja

 

 

 

A Gondozási Központ Dózsa György utcai épületének rekonstrukciója a Dél-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett pályázati támogatásból került megvalósításra, a képviselő-testület által megszavazott 10%-os önerő biztosításával.

 

 

 

A többszöri közbeszerzési eljárás eredményeként a kivitelezés jogát a szolnoki székhelyű Unibau-Épszer Kft. nyerte el. A Dózsa György utcai ingatlan felújítása mintegy 19,6 millió forintos értékkel bír. A 2009. október 27-én megkezdett, tervezett ütem szerinti kivitelezés 2010. május 21.-i műszaki átadás-átvételi eljárással zárult le.

 

A rekonstrukció során az épület utólagos hőszigetelése, homlokzati nyílászáróinak cseréje, tetőfelújítása, fűtési- és használati meleg víz ellátó rendszerének korszerűsítése, vizesblokkjainak felújítása, a helyiségek burkolatainak és felületképzésének felújítása, és az épület akadály-mentesítése valósult meg, valamint ezek mellett parkolóhelyek is kialakításra kerültek az utcafronton.

 

 

 

A felsőpárti idősek klubja harmadikként 20 éve nyitotta meg kapuit, a városban megnövekedett idősellátási igények miatt. A klub tagjai részére napközbeni tartózkodást, étkezést, fizikai és mentális segítségnyújtást biztosít. Szolgáltatásai közé tartozik az egészségi állapotuknak megfelelő gondozás, fürdés, mosás, foglalkoztatás, képességeknek és készségeknek megfelelő fejlesztés. Hozzátartozókkal való kapcsolattartás, érdekvédelem, szabadidős programok stb. A szervezet küldetésében megfogalmazza az aktív derűs idős kor megélésének elősegítését, a társadalmi szerepvállalás növelését, az idős emberek értékmegőrző és továbbító szerepének kihangsúlyozását, mellyel hozzájárulnak a generációs különbségek csökkentéséhez.

Szentes, 2010. 06. 17.

 

 

.