Második fokozatú a hőségriasztás

 

A következő néhány napra II. fokú hőségriasztás lett kiadva, eddigi információk alapján (Országos Meteorológiai Szolgálat) a napi középhőmérséklet 25 fok Celsius felett várható.

 

A Szentesi Polgári Védelem által készített "Hőség"-gel kapcsolatos lakosságvédelmi tájékoztató az alábbi linken érhető el: http://www.szentes.hu/?page_id=2779

 

Második fokozatú hőségriasztást rendel el péntektől Falus Ferenc országos tiszti főorvos, mivel a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 fokot - közölte az ÁNTSZ. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint pénteken és szombaton már országszerte 25 és 27 fok között várható. Vasárnap az ország déli, délkeleti részén még 25, 26 fok körül, az északi és a nyugati megyékben azonban már 25 fok alatti napi középhőmérséklet valószínű. A hőségriasztás miatt az országos tiszti főorvos kéri az egészségügyi intézményeket, a mentőszolgálatokat és az önkormányzatokat, hogy tegyék meg a szükséges megelőző intézkedéseket, egyebek mellett az esti órákban locsolják a közterületeket, valamint tegyék közzé az igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját.

 Szentes, 2010. 06. 10.

 

 

.