III. Hastánc Maraton

 

 

 

A KELET LÁNYAI HASTÁNC EGYESÜLET Gyovainé Éva vezetésével immáron harmadik alkalommal rendezte meg Szentes város sportcsarnokában a hazánkban egyedül állónak számító ingyenes hastáncos rendezvényt.

 

Az idei évben 7 vendég iskola tanárai és tanítványai érkeztek az ország több városából: Szegedről Czeglédi Edit , Iván Eszter, Korom Alexandra és Daróczi Krisztina, Budapestről Nieto Mercedes csoportja a Nimfa Orientális társulat Brebán Katalin veszetésével, Siófokról Varga Nikolett, Kecskemétről Kecskeméti Anett aki az idei évben elnyerte a MISS HASTÁNC HUNGARY címet.

 

 

 

Minden oktató más más stílust mutatott be a hastánc műfajon belül bemutatva, hogy milyen színes is ez a műfaj . Az oktatásokon több mint száz lány és asszony, illetve sok-sok kis hastáncos palánta is végig táncolta a maratoninak számító 8 órát.

A rendezvényről további képek ITT tekinthető meg!

Nagyon sok vidéki vendég érkezett erre a napra az ország különböző pontjairól hogy együtt mozoghassanak és fejlesszék tudásukat. Minden egész órában az oktató tanárok tanítványaikkal együtt 15 perces fellépő műsort is hoztak magukkal. Egésznap folyamán közel 600 hölgy táncolt városunk Sportcsarnokában.

 

 

 

A rendezvényt Szentes város Önkormányzata támogatta. Ha bárki kedved kapott és szeretne megismerkedni a hastánc rejtelmeivel, a Kelet Lányai Hastánc Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt. Részletes információ az egyesület honlapján : www.keletlanyai.hu

 Szentes, 2010. 06. 15.

 

 

.