Evezz egyet Szentesen!

III. Kurca Regatta -  2010. július 10-11.

 

 

 

Néhány hét van már csak hátra a III. Kurca Regattáig, amit 2010. július 10-11-én rendeznek a szokásos helyszínen Szentesen a Kurca városi szakaszán.

Nevezni már most is lehet a honlapon ( www.kurcaregatta.hu ), de jelentkezésre július 10-én reggel is lesz még lehetőség. A 4-es egységek versenyén - a Pola-Kajak felajánlásának köszönhetően - idén is egy új túrakenut nyer a győztes csapat, a Flúgos futam legötletesebb alkotását 30.000 Ft-tal jutalmazzák.

A ladikos versenyre idén párosok jelentkezését várják. Szombaton itt lesz Kőhalmi Zoltán humorista.

 

 

 

Minden induló legalább kétszer evez: szombaton délelőtt rendezzük az evezős versenyszámok (4-es, kormányos, ladik) első selejtezőkörét, utána vigaszági futamokon bizonyíthatnak a gyengélkedők. Délután a középdöntőket tartjuk, vasárnap délelőtt pedig az elődöntőket és a döntőket.

 

 

 

Újdonság lesz idén az ergométeres felmérő verseny, amin azok is kipróbálhatják magukat, akik nem szállnak vízre, illetve szombat este lampionos-fáklyás vízi felvonulást is tartanak a Kurcán. Természetesen lesz Vízi Lovagi Torna, amelyre a már benevezett négyes egységek jelentkezhetnek (külön nevezési díj nélkül). Lényege, hogy a két csapat egymással szembe evez, az orrban ülők pedig kapnak egy-egy szivacsbuzogányt, és azzal kell kiborítani az ellenfeleket a kenuból. A hajóban szárazon maradt egység jut tovább.

 

A Kurca Regatta célja a túrakenuzás, az evezés, valamint Szentes természeti és turisztikai értékéinek népszerűsítése. A verseny nyílt, kortól és nemtől független bárki jelentkezhet, a 4 fős csapatok összetétele is lehet vegyes. Az úszni nem tudó indulók számára kötelező a mentőmellény használata, utóbbit maguknak kell biztosítaniuk. A jelentkezők három versenyszámban küzdhetnek meg egymással. Négyszemélyes túrakenukkal csapatban és egyéniben is megmérkőzhetnek, illetve szintén egyéni megmérettetés a ladikosok versenye.

 

Információkért írjanak a info@kurcaregatta.hu -ra, vagy hívják a 20/965-5847-es számot (Bíró Dániel, főszervező).

Szentes, 2010. 06. 23.

 

 

.