Egy fontos döntés

 Eladó ingatlan kerestetik!

 

 

 

A szentesi lakásügyi bizottság elnöke, Dr. Gyenes Ágota egy fontos döntésről számolt be (mely az előző napi testületi ülés zárt ülésén történt) 2010. június 26-án sajtótájékoztató keretében, mely nagy fordulatot okoz a Varga család életében.

Egy komoly betegségben szenvedő szentesi kisgyermekről és családjáról van szó, akik elhelyezésén sikerül javítani a közeljövőben a lakásügyi bizottság előterjesztésének eredményeként.

 

 

Farkas Sándor országgyűlési képviselő társaságában Dr. Gyenes Ágota önkormányzati képviselő személyesen tájékoztatta az elért eredményről a családot.

 

Dr. Gyenes Ágota elmondta, hogy ez az ügy azért is fontos volt számára, mert nemcsak a lakásügyi bizottság elnökeként, hanem a család egyéni önkormányzati képviselőjeként is szerette volna megoldani megfelelő elhelyezésüket, illetve továbbra is mindent meg szeretne tenni annak érdekében, hogy a súlyos betegségben szenvedő kisfiú és családja méltó környezetben éljen, a gyermek neveléséhez szükséges feltételek pedig minden szempontból adottak legyenek.

Vargáék 2006. novemberében lettek bérlők egy önkormányzati bérlakásban, azóta is abban az ingatlanban élnek. A többgyermekes családba 2006. májusában született a beteg kisfiú.

Szebasztián ritka betegségben, izomgyengeségben szenved. A diagnózisnak a felállítása sem volt egyszerű orvosi szempontból: a gyermekből vett izomszövetet szövettani vizsgálatra küldték el Bostonba, ahol kiderítették, hogy betegségének genetikai okai vannak.

- A betegség legfontosabb következménye, hogy a rekeszizom, amely ki- és belégzéskor a tüdőt mozgatja, renyhe mozgású. Ezért a gyermek lélegeztető géphez kötött. Jelenleg a kisfiúnak a légcsövébe egy műanyag cső van behelyezve a hangszalagok alá, amelyen keresztül biztosítható lélegeztetése. Minden éjszaka, de hurutos megbetegedéskor akár napi 24 órán keresztül is az otthoni lélegeztető géphez van köve - magyarázta Dr. Gyenes Ágota.

 

Szebasztián, akinek betegségét hétköznapi nyelven vastüdőnek is hívják, a gége tubus miatt játszótérre vagy az utcára is csak úgy tud kimenni, sétálni, hogy az édesanya magával visz egy hordozható szívókészüléket arra az esetre, ha a kanül elzáródna. A kicsi folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll, és gyógytornász segíti rehabilitációját.

A pénteki testületi ülésen megszavazták a képviselők, hogy 10 millió forintos értékben az önkormányzat vásárol egy olyan lakást, amelyet bérleményként igénybe vehet a család.

 

 Ajánlatkérés beköltözhető lakóingatlanra

Szentes Város Önkormányzata ajánlatot kér azon ingatlan tulajdonosoktól, akik ingatlanuk eladását tervezik.

Beszerzés tárgya: 1 db beköltözhető lakóingatlan.

 

Lakóingatlan jellemzői:

Családi házas ingatlan: földszintes, 3 lakószobás, komfortos vagy magasabb komfortfokozatú.

Társasházi lakás: 3 szobás vagy 2+2 félszobás (lehet panel is) földszinten vagy magas földszinten fekszik.

 

Előnyben részesül az az ajánlat, melyben a családi ház vagy társasházi lakás azonnal beköltözhető, nem szorul felújításra. Továbbá az ingatlan tehermentes vagy a tulajdonos vállalja az ingatlan tehermentesítését. Az ajánlat tartalmazza a felajánlott lakóingatlan címét, ingatlan nyilvántartási adatait, a tulajdonos nevét címét telefonszámát és az ingatlan ajánlott eladási árát. Az Önkormányzat fenntartja a jogot, hogy a legjobb ajánlatok között versenytárgyalást tartson amennyiben az ajánlatok nem megfelelőek az eljárást eredménytelenek nyilvánítsa.

 

Ajánlattételi határidő: 2010. július 5. 10 óra

Érdeklődni lehet: Polgármesteri Hivatal Dr. Nagy György 222 szobában. (Tel.: 63/510-343)

Az ajánlatok kérjük eljuttatni a következő címre: Polgármesteri Hivatal, Szentes, Kossuth tér 6. (Vagyongazdálkodási Iroda)

Szentes, 2010. 06. 30.

 

 

.