BMX verseny a Skate pályán

 

 

 

BMX and MTB CONTEST névre hallgató versenyt rendeztek 2010. május 31-én az új Extrém sportbázison Szentesen. Ez a verseny gyorsan elérte a másodjára megrendezett verseny címét, mert az első kitűzött időpontban szakadt egész nap az eső. Így a szervezők az egyes számot felejtették is, és rögtön a második megszervezésével voltak elfoglalva. A versenyről találtunk egy jó beszámolót a http://bringazona.hu-n Szabó Róbert tollából, melyet itt kívánunk közreadni.

 

 

 

Szombaton ismét hűvös, borongós reggelre ébredtem, ezért kicsit aggódtam is a verseny miatt. Szerencsére az időjárással kapcsolatos rossz érzéseim a nap folyamán nem igazolódtak be, elkerülték Szentest és a Skate Parkot a komolyabb zivatarok.

A parkba 10 óra körül érkeztem, ahol már pezsgett az élet. Kisebb csoportok beszélgettek, a nézők gyülekeztek a lelátón, a szervezők a hangtechnikát élesítették, és néhányan már gyakoroltak a megmérettetés előtt. A délelőtt gyakorlással, a pálya nyújtotta lehetőségek felmérésével telt, amit néha a szemerkélő eső félbeszakított. Szerencsére ahogy közeledtünk a délutáni selejtező futamokhoz, az időjárás is egyre javult, kisütött a nap és a levegő is kellemesen felmelegedett, így ideálisak lettek a körülmények a versenyzésre.

 

 

 

A résztvevők tudásuk szerint az amatőr, vagy a profi csoportban indulhattak BMX, és MTB kategóriában. A versenyt JAM SESSION rendszerben bonyolították, ami annyit tesz, hogy az indulókat 4-5 fős selejtezőkbe sorsolták, ahol egyesével mutathatták be tudásukat a pályán. Az egyes trükköket több "pályabíró" értékelte, az ő pontozásuk alapján juthattak tovább a legjobbak a későbbi döntőkbe. A hangulat már a selejtezők során is emelkedett volt, a résztvevők és a közönség is hangosan biztatta a pályán lévő társat, egy-egy nehezebb trükk előtt hangos "ADD BE!" felkiáltással bátorították, és a trükk sikerétől függően vagy megtapsolták, vagy ha bukással végződött, akkor együttérző felhördüléssel jutalmazták a versenyzőt.

A jó hangulat csak fokozódott, ahogy elértünk a döntőkhöz, ahol már mindenki igazán odatette magát, a legjobb trükkjeit adta be, hogy megnyerhesse a versenyt. A döntők után pedig egy érdekes futam következett, ahol a jelentkezők a legjobb trükkjeiket mutatták be amiket, szintén értékelt a zsűri. Ebben a számban is láthattunk hatalmas bukásokat és ügyes trükköket. A srácokat az sem tántorította el a próbálkozástól, ha keményen elszálltak, leporolták magukat összeszedték a bringát és újra nekilendültek, hogy az előbbi tapasztalatok alapján kijavítsák a hibát, és sikeresen bemutassák a kigondolt figurát.

 

 

 

A nap zárásaként már az esti szürkületben került sor az eredményhirdetésre, ahol négy kategóriában hirdettek győzteseket: amatőr és profi bmx, MTB összevont (a kevés induló miatt), valamint a legjobb trükköt bemutató versenyzőt értékelték.

Amatőr Bmx 1. Malya Krisztián 2. Kovács János 3. P. Nagy Tamás

            Mtb 1. Gál László 2. Hrubi Gyula 3. Ozsgyáni Attila

Profi      Bmx 1. Hájas Máté  2. Ajkay Ádám 3. Szalai Norbert

Legjobb trükk (Best Trick) Kovács Tamás

Szentes, 2010. 06. 23.

 

 

.