A harmadik levél Müllheim-ből

 

 

 

Üdvözlünk mindenkit Müllheimből

Április 24-en vettük át a gyerekeket a laktanyában. Aznap este tartottunk egy kis "ismerkedési" estet, bowlingoztunk. 26-án hétfőn elmentünk a fodrászokkal Németország legnagyobb vízeséséhez Tribergbe. Ami a kakukkos órák városa is.

 

 

 

Van olyan üzlet ahol ezer órát lehet vásárolni. Nagyon szép kézműves termékek ezek az órák. Április 27. keddtől meglátogattunk minden gyermeket a gyakorlati helyen. Megnéztük őket, hogy érzik magukat. Az oktatók mindenhol meg voltak velük elégedve.

 

 

 

A kezdeti nyelvi nehézségek csökkentek, javult a gyerekek kommunikációja németül. Április 30-an volt az iskolában este 7 órakor egy vacsora. Amelyre mi magyarok finom marhapörkölttel készültünk. Nagyon ízlett német vendéglátóinknak. Ezen az esten jelen volt: az itteni megye elnöke Störr-Ritter asszony, Müllheim polgármestere Dr. Lohs úr, a regionális oktatásért, szakmai képzésért felelős Hecht úr illetve az iskola vezetése Beate Wagner, Reinhold Berger, Hans Peter Dirienger, tanulóink, német társaik illetve a gyakorlati helyekről néhány oktató, munkatárs. Nagyon jól sikerült az este, német részről ezt a kapcsolatfelvételt nagyon jónak tartják és szeretnék, ha az iskolánk részt venne velük a comenius programban is.

 A gyakorlati helyek nagyon meg vannak elégedve a gyerekekkel. Mindenki jól végzi a munkáját. Az est végén a tanulóink énekeltek nemet vendéglátóinknak, ami szinten nagy sikert aratott.

 

 

 

 

 

Május 2-án voltunk Rustban az Európa parkban. Minden tanuló elmondta, hogy ez volt számára a legnagyobb élmény. Nagyon jól érezték magukat. Ez egy egész napos program volt. Reggel fel 7-kor indultunk, este 9-re értünk vissza a szállásra. Bar az idő nem volt olyan jó, a vége felé esett is, de ez nem vette el senkinek sem a kedvét a hullámvasutaktól. Rengeteg fajta hullámvasút van a parkban, amely európai országokra van felosztva. Mindegyik ország ad egy kis szeletet a kultúrájából, ill. lélegzetelállító hullámvasutakkal várják a vendégeket. Jöttek velünk német tanulók is, akik nagyon készségesen mutatták meg nekünk, hogy a park melyik részébe menjünk el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindenki nagyon jól van

Üdvözöljük az otthoniakat

Juhász Anita

 

 

.