30 éves az IH

 

 

Alapkőletétel                                                                              Épül az IH

Már 30 év telt el azóta, hogy az első vendég belépett az Ifjúsági Ház bejáratán. 1980. május 10-én nyitotta meg kapuját az intézmény. Ez alatt az idő alatt sok-sok programot rendeztek és több ezren fordultak meg az Ifjúsági Házban működő szakkörökben.

 

Elkészült Ifjúsági Ház

Archív kép az átadóünnepségről

 

Az épület építésekor csak egy pici hiányzott ahhoz, hogy megvalósuljon a több generációnak azóta már kedves, már-már kultikus hely a Művelődési és Ifjúsági Ház. Az akkori vezetés 10 millióval lendítette meg az Ifjúsági Ház építését, aminek köszönhetjük a fehér kultúrpalotát a Kurca-parton.

 

 

 

A kerek évfordulót az intézmény egyhetes programsorozattal ünnepelte meg 2010. május 10 - 14 között.

Hétfőn 17 órakor a levéltár dokumentumkiállításával indult az ünnepi hét. A régi fotókból, s kézzel írott plakátokból álló kiállítást Kruzslicz Pál a ház egykori igazgatója ajánlotta a közönségnek. Utána az intézményben működő csoportok bemutatkozásával folytatódott a program, s az ünnepi műsor keretében levetítették az MTV híradós tudósítását is az 1980-as avatásról.

 

 

 

A műsor végén a Füsti Cukrász Kft. jóvoltából Varróné Szabó Ildikó szeghette meg az ünnepi tortát, melyet tűzijáték díszített.  

 

 

 

 

 

Kedden délelőtt és délután a gyerekeknek szóló rendezvények voltak, este héttől pedig Darabos Zsolt koncertjére várták a közönséget. Szerdán az intézmény korábbi igazgatója, Kruzslicz Pál - Thália Szentesen című új könyvének volt a bemutatója, majd az amatőr filmklub évtizedekkel ezelőtti felvételeiből válogatott Karikó T. Tibor.  

 

 

 

Csütörtökön a Dumaszínház két szentesi kötődésű fellépője Badár Sándor és Hajdú Balázs szórakoztatta a közönséget, majd pénteken a hajdan nagy sikerű Coctail bulik is újraéledtek nosztalgikus áru belépővel.

 

Az ünnepi rendezvényen készült képek ITT tekinthető meg!

 

 

Szentes, 2010. 05. 18.

 

 

.