"Rejtelmek, ha zengenek…"

 

 

 

A Szentesi Művelődési Központ Galériájában 2010. március 27-től látható az Alkotó Pedagógusok tárlata.

Dr. Bácskainé Fazekas Márta, a gimnázium tanára megnyitójában elismerőleg szólt a benyújtott munkákról, arról a szellemiségről, melyeket a ma pedagógusai fontosnak tartanak. Mi az a szépség, amit keresünk, amire vágyunk, amit szeretnénk átadni, bemutatni. A "Művészet nélkül sivár lenne az életünk!", és hogy ez ne így legyen, ezek a kiállítások tehetnek a legtöbbet.

 

Borsodi Ágnes, az alkotó pedagógusok tárlatnak a megálmodója elmondta: 1998 óta minden évben megrendezik ezt a kiállítást, ahol a pedagógusok bemutathatják azt a tudást, ami bennük van. A kulturális menedzser szakot is végzett pedagógus személyes feladatának érezte, hogy ezt a lehetőséget Szentesen felélessze. A pedagógus szakszervezetekkel – Bács, Békés, Szolnok és Csongrád megye – karöltve, akik nagy segítséget nyújtottak mind a szervezésben, mind a díjazásban.

 

 

 

Nagyon sok pedagógus dolgozik, alkot otthon, sokan csak maguknak "a fiókoknak". Értékes alkotások születnek, amelyekről nem tud senki. Sokan szemérmesek, vagy szégyellősek, és közben fantasztikus alkotásokat hoznak létre. Ma már van olyan művész, aki innen indult, és alkotásaival országos hírre tett szert, de olyan is van, akit felvettek a Képzőművészeti Alapba.

 

 

 

A témák, a művészeti ágak nincsenek meghatározva, a kézimunkától a festészetig, a szobrászattól, a kerámiától, a bőrdíszig, a gobleinig mindent beküldhetnek. A több mint 100 műből 60 alkotást válogattak ki. Egyetlen megkötés volt, egy-egy alkotó maximum két munkát küldhetett be.

Szentes Város Alkotói díját Garaminé Dombi Ildikó, Kéveszkiné Pintér Katalin és Ráfi Dénes kapta.

A tárlat megtekinthető április 30-ig, nyitva tartási időben.

Szentes, 2010. 04. 13.

 

 

.