K&H gyógyvarázs

 

 

 

Közel fél millió forintos támogatást nyert a Dr. Bugyi István Kórház gyermek neurológia szakrendelése a K&H Csoport K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi pályázatán.

 

A 25 millió forintos értékben meghirdetett eszköz- és műszertámogatásra 101 pályázat érkezett be, ebből kilencvenkilencet bíráltak el. 8 intézmény nyert, melyek között Csongrád megyéből egyedüliként szerepel a szentesi kórház.

A Dr. Bugyi István Kórház gyermek neurológia szakrendelésén koraszülött utógondozás keretében látják el azokat, akik koraszülöttek voltak, vagy újszülött korukban megbetegedtek, illetve valamilyen rizikócsoportba tartoznak. Fejlődésüket nyomon követik, elvégzik a szükséges diagnosztikus és terápiás beavatkozásokat.

 

 

 

Azokat a gyerekeket is fogadják, akiknek a fejlődése valamilyen módon késedelmes vagy eltérő irányú. A gyermek neurológia profiljába az érzés-, mozgászavaros, tanulási nehézséggel, különféle pszichoszomatikus betegséggel élő, fejfájós, epilepsziás gyermekek ellátása is beletartozik. A szakrendelésen dr. Báló Mária főorvos és Molnár Lilla gyógytornász együtt alkalmazza a jövőben a pályázaton elnyert, a diagnosztikában és a tornateremben terápiásan használandó eszközöket, melyek a fejlődés-neurológiai vizsgálathoz, a játék, a kommunikáció, az érzékszervek működése, a finom motorika és a mozgáskoordináció megfigyeléséhez és fejlesztéséhez szükségesek.

 

Nem ez az első alkalom, hogy a K&H gyógyvarázs a Dr. Bugyi István Kórház járt, hiszen tavaly szórakoztató gyermekprogrammal járult hozzá a gyermekek gyógyulásához. Az elmúlt hat évben pedig - a mostani, félmillió forint értékű támogatással együtt - a megyében összesen 12,3 millió forint értékben adományozott a program olyan alapműszereket, melyek a mindennapi gyógyítás során nélkülözhetetlenek.

Szentes, 2010. 04. 07.

 

 

 

.