HK-Ceram nívódíja

 

 

 

A Dél-Alföldön egyedüliként a szentesi HK-Ceram Kft. érdemelte ki a Régió Nívódíjat, amivel a cég munkahelyteremtésben elért eredményeit ismerték el.

 

 

 

Szentes Város Önkormányzata terjesztette fel kitüntetésre a  HK-Ceram Kft-t, aki öt esztendő alatt megötszörözte foglalkoztatottjainak számát. A tetőcserép- és szanitergyártók számára tűzálló műszaki kerámiákat előállító társaságnak a napokban Régió Nívódíjat adományozott a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács – a kitüntetéssel a cég munkahelyteremtésben elért eredményeit ismerték el.

 

Az eredetileg többségi német, de ma már meghatározóan magyar tulajdonban lévő kft. 2005-ben indította el szentesi üzemét. Tucatnyi dolgozóval kezdtek, az első évben 200 milliós forgalmat bonyolítottak, de tavaly már 60 főt alkalmaztak, éves bevételük meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

 

 

 

Számunkra az emberek, az ő tudásuk és hozzáállásuk a legnagyobb érték, nem fogaskeréknek tekintjük őket – mondta a kitüntetés kapcsán Sebők Imre ügyvezető. A válságot is eredményesen vészelték át: amellett, hogy megtartották nagyipari partnereiket, a konkurencia elől is sikerült megbízásokat elnyerniük. Mindezt folyamatos termékfejlesztéssel tudta elérni a szinte csak exportra dolgozó cég.

 

 

 

A következő állomás egy új, 1000 négyzetméteres csarnok májusi átadása lesz. Ott mázas kerámiát – kályhacsempét, wellnesstermékeket és szökőkutakat – fognak gyártani a nyár közepétől. Hogy zökkenőmentes legyen az indulás, idén 10 főt vettek föl a társasághoz, és ősszel további 10 embernek tudnak majd munkát adni.

Szentes, 2010. 04. 29.

 

.