Évadnyitó kerékpárverseny a szentesi Rigó Alajos Iskolában

 

 

"Engedd, hogy győzzek, de ha nem győzhetek, csak hadd küzdjek bátran"

 

2010. április 17.-én intézményünk adott helyet a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és az „ÉRTETEK, VELETEK” Értelmi akadályozottakért Egyesület közös szervezésében megvalósuló regionális kerékpárversenynek. Az egész napos rendezvényen 7 intézmény összesen 46 sportolója vett részt.

 

 

 

 A Budapestről, Csongrádról, Derekegyházáról, Nagykőrösről, Szentesről és Tiszakécskéről érkező versenyzők 500 és 1000 méteren mérhették össze gyorsaságukat. A verseny lebonyolítását a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) országos igazgatója Dr. Jády György felügyelte és segítette. A délelőtt folyamán divízionáló futamok zajlottak.

 

 

 

A Speciális Olimpia szabályainak értelmében a korcsoportos bontáson túl, az egyes korcsoportokban képességek alapján még további csoportokba sorolják a sportolókat. Így egy korcsoporton belül több divízió, illetve első, második és harmadik helyezés kerül kiosztásra. Koradélután elkezdődtek a tényleges versenyfutamok, melyeken a sportolók még komolyabb küzdelmet vívtak az idővel, mint délelőtt. A versenyzők és a szervezők legnagyobb örömére a reggeli hűvös idő dél körül már feledésbe merült, és a versenyzők kipirult arcáért már nem csak az izgalom és a mozgás, hanem a tavaszi napsütés is felelős volt.

 

 

 

Tagintézményünk sportolói összesen 10 arany, 11 ezüst és 10 bronz érmet, valamint 5 IV. helyezést, és 1 V. helyezés szereztek a verseny folyamán. A nap végén mindenki kellemesen elfáradva élményekkel és eredményekkel gazdagon térhet haza. Bízunk abban, hogy 2011 tavaszán is intézményünk adhat helyt az évadnyitó kerékpárversenynek, és újból együtt tölthetünk egy szép napot.

Szentes, 2010. 04. 28.

 

 

.